Het is zover. Zuidpool heeft plaatsgemaakt voor Strandzuid en is terug met een nieuw beachproof menu en een app waarmee je gemakkelijk vanaf je strandbedje kunt bestellen. Kom maar op met die superlange zomer!

De Amsterdamse zomer begint pas echt bij de heropening van Strandzuid. De ijskoude tegenhanger – Zuidpool – is ontdooid en maakt plaats voor het jaarlijks terugkerende stadsstrand achter de RAI Amsterdam. Het paviljoen is de plek van wijntjes aan het water, strandbedden in de stad, vis van de Josper grill op een zwoele zomeravond of een beachy brainstorm in het zand. Strandzuid maakt van elke dag een stranddag – in ieder geval tot eind september wanneer Zuidpool het stokje weer overneemt.

City escape

Stadse hectiek lijkt bij Strandzuid heel ver weg, maar het ligt er middenin. Tussen de hoge gebouwen van de Zuidas en op enkele zandkorrels verwijderd van de RAI en de Noordzuidlijn ligt Amsterdams favoriete stadsstrand. Twee jaar geleden opende Strandzuid het seizoen in haar nieuwe zomerse gedaante: één groot paviljoen aan het water, verschillende kleinere paviljoenen en een groot zandstrand. Kantoortijgers, zonaanbidders en lekkerbekken komen hier samen om met de voeten in het zand de stad even te ontvluchten. Dit jaar krijgen ze naast de bekende beach vibes weer een geheel nieuw bijpassend menu voorgeschoteld. 

Hoofd koel houden

Bij binnenkomst maakt stress meteen plaats voor vakantiegevoel. En dat gevoel wordt alleen maar groter bij het zien van de menukaart. Het nieuwe zomerse menu van Strandzuid combineert de all time favourites met de laatste culinaire trends. Van de klassieke Ceasar tot Marokkaanse tajine en watermeloen sashimi tot een hele gegrilde zeebaars. Temperaturen lopen hoog op door het gebruik van de Josper houtskoolgrill die de gerechten moeiteloos voorziet van een zweempje rokerigheid. Terwijl zomerse terrasbieren, biologisch fris en een selectie aan wijnen het hoofd koel houden.

Work hard, play harder

Hoe ver schopt Ajax het in de Champions League? Racet Max Verstappen zich naar een nieuw persoonlijk record? En verslaat ons Oranje de Britse Three Lions in de Nations League? Volg de stand met de voeten in het zand – Strandzuid zendt deze zomer de belangrijke wedstrijden uit op groot scherm. Voor wie zich liever zelf in het zweet werkt is er ook genoeg te doen. The Playground is wederom het strijdtoneel voor een beachvolleybalcompetitie, jeu des boules of een potje tafeltennis – rondje om de tafel, iemand?

Het zomerseizoen kan 1 mei dan eindelijk van start. Strandzuid viert het overleven van de winter op 10 mei vanaf 17:00 met de openingseditie van haar befaamde Bierborrel.

www.strandzuid.nl

Strandzuid Zuidas