De Zuidas-werknemer heeft één grote angst bij het vaker gaan gebruiken van het openbaar vervoer of de fiets. En dat is het verliezen van een vaste parkeerplaats bij het werk. Dit blijkt uit een onderzoek onder de deelnemers aan de Zuidas Mobility Experience.

Dit onderzoek is een voorloper van het nieuwe mobiliteitsplatform dat de overheid aan het ontwikkelen is en waarvoor de Zuidas de proeftuin in.

Zuidas Mobility Experiment

In april deden 76 werknemers van bedrijven aan de Zuidas een maand lang mee aan het Zuidas Mobility Experiment. Normaal gaan ze met privé- of leaseauto of openbaar vervoer naar hun werk. Tijdens de proef kregen ze budget om van allerhande vervoersvormen gebruik te maken. Dat kon zijn openbaar vervoer, fietsverhuur- en deeldiensten (OV-fites, Hello-Bike, Urbee) elektrische scooters (Felyx), deel- en huurauto’s (Car2Go, Sixt, Greenwheels), taxidiensten (TCA, Uber, Cabbee), en openbaar parkeergebied (Q-Park, Yellowbrick), zo is te lezen op De Ingenieur.

Meer bewegen

Gelukkig waren er ook al positieve punten te noemen. Vooral de flexibiliteit van het systeem werd geroemd. De ene keer gaat reizen met OV sneller, de andere keer met een elektrische fiets. Ook dat je er meer door gaat bewegen (lopen, fietsen) wordt positief beoordeeld.