Bioscoop Rialto, gevestigd in Amsterdam Zuid, wil films gaan vertonen in de collegezalen van het nieuwe VU-gebouw aan de Boelelaan. Als het aan de organisatie ligt, worden er tenminste 5.000 voorstellingen per jaar gegeven in vier van de negen collegezalen. 

Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste film in september 2019 vertoond worden, zo staat te lezen in het Parool.

Het Nieuwe Universiteitsgebouw zal als bruisend hart van de Campus gezicht geven aan de gastvrijheid van de VU. Het wordt een getrapt oplopend gebouw, met aan de campuskant zeven en aan de De Boelelaan twaalf verdiepingen. Het hart van het Nieuwe Universiteitsgebouw vormt het atrium. Op de begane grond komen een grand café en voorzieningen zoals winkels.

Grote bioscoop op Zuidas

De zalen in het nieuwe VU-gebouw zijn niet de enige plek waar straks films worden vertoond op de Zuidas. In het Kenniskwartier verrijst op termijn ook nog een grote bioscoop. Er wordt veel aandacht besteedt aan vertier, recreatie en cultuur omdat als de Zuidas straks is volgebouwd, er naar verwachting zo’n 15.000 mensen zullen wonen

Het Kenniskwartier is het gebied dat opgespannen is tussen de Amstelveenseweg, de A10, de Buitenveldertselaan en de VU Campus.