“In Nederland is het minder gangbaar om voor een langere periode in een hotel te verblijven dan bijvoorbeeld in Amerika. We zien echter dat dit verandert. De helft van onze gasten verblijft een maand tot een jaar in ons hotel. Extended stay is een enorme groeimarkt.” Aan het woord is Suzanne de Zwaan, nieuwe General Manager van Element Amsterdam. Element is een duurzame hotelformule van Marriott met een focus op extended stay.

De Zwaan ziet ernaar uit de positie van Element, gevestigd op het Gelderlandplein-winkelcentrum in Amsterdam-Zuid, nog verder te verankeren, zo is te lezen op de website van Element.

“Ik herken mezelf sterk in de hotelgasten waar we ons op richten met Element Amsterdam. Zelf ben ik ook ambitieus en ik houd van hard werken, ik hecht waarde aan sociale contacten, en ik heb een gebalanceerde levensstijl waarin ik gezond eet en veel sport.” Suzanne de Zwaan

suzanne de zwaan gelderlandplein

Suzanne de Zwaan FOTO’S: CYNTHIA VAN DIJKE

Element Amsterdam beschikt over 160 kamers studio’s en suites die zijn ontworpen voor langdurig verblijf van gasten. Zo zijn alle kamers ingericht met een volledig ingerichte kitchenette, een flexibele leefruimte, een op een spa geïnspireerde badkamer en een Heavenly® Bed. Met licht, modern design en een sterke focus op duurzaamheid, spreekt het hotel zowel de zakelijke reiziger als vakantieganger aan.

Winkelcentrum Gelderlandplein

Naast een fitnessruimte, een 24/7-restore pantry, een gratis gezond ontbijt, ‘relax hour’ voor alle hotelgasten en een running club, wil De Zwaan persoonlijk contact meer verankeren in de service. “Als je voor langere tijd ergens verblijft, moet naast de hotelkamer ook het team aanvoelen als een thuis. Dat betekent dat we onze gasten ook echt kennen, bijvoorbeeld door samen te sporten of een drankje te drinken. Ook is het hotel geïntegreerd in het winkelcentrum Gelderlandplein, waardoor je beschikt over alle voorzieningen die je nodig hebt. Het Amsterdamse Bos is dichtbij en in een mum van tijd sta je midden in het centrum van de stad.”