Artist impression van nieuwe project CROSSOVER op de Zuidas

Artist impression van nieuwe project CROSSOVER op de Zuidas.

Heel regelmatig worden er nieuwe projecten aangekondigd op de Zuidas. Opvallend daarbij is dat wonen een steeds grotere rol gaat spelen in het van oorsprong zakelijke kwartier. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM gaat ruim tweehonderd woningen realiseren op de Zuidas.

De ontwikkelaar is door de gemeente Amsterdam geselecteerd om het eerste deel van de A10-strook in Zuidas te ontwikkelen. Het nieuwe project, ‘CROSSOVER’, is een concept voor wonen, werken en ondernemen. Extra bijzonder is dat de helft van de tweehonderd woningen beschikbaar zal komen voor sociale woningbouw.

Directeur Zuidas tevreden

David van Traa, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam: ”We hebben de lat hoog gelegd voor de ontwikkeling van deze locatie. Met stevige ambities op het gebied van duurzaamheid, architectuur en de mix van woningen, kantoren en voorzieningen. We zijn heel erg tevreden over de inschrijving van AM. De komende tijd trekken we samen op in het verder uitwerken van de plannen.’’

“Het ontwerp heeft een hoge duurzaamheidscore wat leidt tot een BREEAM Outstanding label en is daarmee het meest duurzame mixed use gebouw van Nederland”

In CROSSOVER worden gemeenschappelijke ruimten gecreëerd waarin colivingcoworking en cocreating elkaar ontmoeten. Dit betekent dat werken, wonen en leren elkaar afwisselen en de open sociale ruimten de mogelijkheid bieden om gemakkelijk met anderen in contact te komen.

Er komt ruimte voor een horecagelegenheid en een plek waar creatieve makers een start kunnen maken. Naast reguliere kantoorruimtes zijn er flexibele werkplekken voor starters, scale-ups en ZZP’ers.

Nieuwe project op Kop Zuidas

De komende jaren ontwikkelt het deelgebied Kop Zuidas, op de hoek van de afrit A10 Zuid en de Europaboulevard, zich verder tot een levendige en duurzame wijk. De gemengde buurt voorziet in kantoren, bedrijven, kleinschalige (buurtgerichte) voorzieningen én vooral veel woningen. Het nieuwe, door AM te ontwikkelen gebouw, is hierin de eerste stap.