Read in: English

Josh Veldhuizen, geslaagd zakenvrouw en eigenaar van het modelabel JOSH V, woont op de Zuidas en is fan van het eerste uur. “Ik geloofde al heel vroeg in dit gebied. Toen hier nog maar weinig mensen woonden kochten mijn vriend, Nick Amann en ik, twee jaar geleden ons appartement in gebouw Intermezzo.”

Er waren mensen die hun voor gek verklaarden, vertelt ze. “Dat wij tussen die hoge gebouwen wilden gaan wonen vonden ze onbegrijpelijk. Terwijl iedereen New York met die wolkenkrabbers zo geweldig vindt. Die statige gebouwen, dat wonen op hoogte, dat weidse uitzicht en helicopterview over de stad, dat is precies de reden waarom ik hier woon. Ik vind het hier heerlijk! Dit is ‘the Big Apple’ in ons eigen Amsterdam”.

 ‘Ik lijk bijna wel ambassadeur van de Zuidas, zo fijn vind ik het hier!’

Appartementencomplex Intermezzo

Josh Veldhoven woont in de tijd dat er hard gebouwd wordt aan het appartementencomplex Intermezzo, inmiddels al anderhalf jaar met Nick in Miles Building, vlak naast het nieuwbouwproject. Afgelopen weekend heeft ze de sleutel van hun koopwoning op de veertiende verdieping gekregen. Ze schuiven letterlijk een gebouwtje op. Woont ze nu met tien Ajax-voetbalvrouwen in Miles, in het gloednieuwe Intermezzo wordt Martin Garrix haar bovenbuurman.

“Ik vond dit gebied vanaf het begin af aan al een geweldige plek voor twee jonge ondernemers en gelukkig zag Nick de Zuidas ook zitten. Ik kom uit de Amsterdamse Rivierenbuurt, Nick woonde in het Belgische Schoten, nabij Antwerpen. Hij pendelde een hoop heen en weer en dus besloten we vrij snel samen te gaan wonen en iets samen te kopen. We waren er al snel uit dat onze nieuwe stek de Zuidas zou worden en hebben ons afzonderlijk ingeschreven in gebouw Intermezzo. Het was niet makkelijk, maar we werden allebei ingeloot.”

Appartementen samentrekken

“De twee appartementen mochten we koppelen en zo ontstond een ruimte van 200 vierkante meter. Handig voor twee mensen die in de modewereld zitten, we hebben natuurlijk veel kleding dus hebben we flink wat kastruimte nodig”, lacht Josh. “En een bijkomstig voordeel, de twee kindjes van Nick van 9 en 10 jaar die hier om het weekend wonen, krijgen in ons nieuwe huis ieder een eigen slaap- en badkamer.” 

De 31-jarige Josh ontmoeten we in haar hoofdkantoor aan de Hogehilweg in Amsterdam-Zuidoost. Haar naam, JOSH V, gelijk haar bedrijfsnaam, staat groot op de voorgevel. Het pand is schitterend ingericht; zwarte marmeren vloeren met over de gehele verdieping een immense witte V, grote gouden vazen en lampen. Aan rekken pronkt haar nieuwste collectie, op kleur gerangschikt.

Josh V op Zuidas

Josh – lang, slank, hoge hakken, lange blonde haren – is zelf minstens zo indrukwekkende als haar interieur. Deze knappe vrouw, geboren in Alpen aan de Rijn, is een van die mensen die haar hart heeft gevolgd en door keihard te werken een succesvol miljoenenbedrijf heeft bewerkstelligd. Haar label is inmiddels een begrip in de modewereld, in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Na tien jaar modellenwerk wist ze precies wat ze wilde en volgde haar dromen.

 ‘Dat wonen op hoogte, dat weidse uitzicht, dat is precies waarom ik hier woon’

“Tijdens mijn modellencarrière kreeg ik veel affiniteit met mode. Op de catwalk lopen vond ik leuk, maar ik wilde meer. Ik kom uit een ondernemersgezin en mijn droom was om in de voetsporen van mijn ouders te treden. Mijn vader gaf me een wijze les mee: als je iets wilt gaan opstarten, begin dan iets waar je passie voor hebt want je zal er 24/7 mee bezig moeten zijn. De modewereld vond hij in de eerste instantie maar niets, daar was geen geld mee te verdienen dacht hij. Daar denkt hij nu wel anders over”, lacht Josh.

JOSH V.

Dat Josh de genen van haar ouders heeft meegekregen, wordt duidelijk als ze vertelt over de startperiode van haar bedrijf. “In 2008 heb ik meegedaan aan het tv-programma Project Catwalk. Er deden twaalf modellen en twaalf ontwerpers mee. Ik won als model en genoot van de aandacht. Dat smaakte wel naar meer. Daarna heb ik een reality format geschreven voor RTL 5, Modemeisjes met een Missie. Het programma, dat ging over drie meiden die hun droom najagen, trok in 2011 elke week een half miljoen kijkers. Ik was in die tijd druk met JOSH V bezig en dat was te zien in het programma. Toen de eerste aflevering op tv was, hing mijn eerste collectie in de winkels. Precies volgens planning dus. Ik had daarmee een vliegende start als modeondernemer.”

Vandaag de dag heeft Josh 28 mensen in dienst, een productiekantoor in het Chinese Guangzhou en spreekt ze zelfs Chinees. Met haar kledingrekje langs de winkels gaat ze allang niet meer, maar design, marketing & PR doet ze nog steeds graag zelf. Haar nieuwste project is een pop-up store (van 3 tot en met 14 oktober) in de Amsterdamse Reestraat nr. 14. “De JOSH V fans kunnen daar heel de collectie zien en mij ontmoeten. Ik heb altijd gezegd dat ik geen winkel ga beginnen en alleen een online shop wil runnen, naast het wholesale-kanaal, maar wie weet open ik ooit nog wel een brandstore op de Zuidas. Chanel houdt er ook kantoor, dus wie weet…”

Zuidas-leven op social media

Via social media bedient Josh haar vele fans. Ze heeft 150.000 volgers op Instagram en 30.000 abonnees op YouTube, met nog veel meer views per vlog. “Ik ben geen vlogger van beroep, maar het is leuk om mijn volgers een kijkje achter de schermen te geven. En het is natuurlijk een stukje marketing. De kijkers zien hoe ik mijn bedrijf run, maar leren me ook privé een beetje kennen. Zo heb ik een video gepost waar ik een ‘hometour’ geef, een uitgebreid kijkje bij mij thuis. Of ze zien me een ‘Ubertje’ naar Schiphol pakken voor een weekendje inspiratie in Parijs, Londen of Milaan.”

“Maar ze zien ook hoe ik leef op de Zuidas. Dat ik met vrienden naar de urban foodcourt Market 33 ga, een verzamelplaats van verschillende restaurantjes. Ik deel mijn gezonde drankjes die ik haal bij de Juice Brothers en mijn lunchsalade die ik eet bij de healthy foodspot SLA. En wanneer we de tijd hebben en uit eten gaan bij Bolenius, een restaurant waar de groenten en kruiden uit de naastgelegen moestuin komt, deel ik dat ook.”

“Ga ik naar de Cosmos kapper voor een touch up of naar Doctors Inc. voor een quick fix dan staat dat online. Mijn volgers zien dat ik daar een gezichtsbehandeling neem, of een vitamine-infuus, de Reviv. Absoluut een aanrader als je net zo’n druk bestaan hebt als ik. Bij de dokters Jani, Job en James ben je in goede handen. Alles wat ik nodig heb, zit hier op loopafstand. Ik lijk bijna wel ambassadeur van de Zuidas, zo fijn vind ik het hier!”

Read in: English