In Amsterdam is een groot gebrek aan betaalbare woonruimte in het middenhuursegment. Vesteda heeft daarom besloten om met de Boel extra woningen in dit segment te realiseren. Ondanks de matige bouwkundige staat van de bestaande galerijflat zag Hans van Heeswijk architecten de kans om het galerijflatgebouw te upgraden naar een hoogwaardig wooncomfort. 

Samen met opdrachtgever Vesteda is het gebouwconcept “Share and Create” ontwikkeld. In het pand bevinden zich niet alleen 154 compacte woningen en 3.000 m² grote kantoorruimte, er zijn ook vele hoogwaardige, gemeenschappelijke voorzieningen gerealiseerd, zo is te lezen op de Architect.

Daktuin

Bij aanvang is goed nagedacht over de juiste doelgroep voor het gebouw. Starters die op de Zuidas en aan de VU werken moesten het worden. Voor deze doelgroep is het woonconcept “Share and Create” ontwikkeld. De bestaande woningen zijn energiezuinig gemaakt en bieden nu een aantrekkelijk eigentijds wooncomfort. Tien woningen op de bovenste verdieping zijn uitgebreid tot penthouses en op het dak is een gemeenschappelijke daktuin aangelegd.

In het artikel op de Architect zijn ook meerdere foto’s van het vernieuwde pand te zien.