“Ik was meteen verliefd op dit appartement. Het is luxe, het heeft een heel groot balkon op het zuiden, alles is nieuw, ik heb geen bovenburen die je hoort.” Zes jaar geleden verruilde Vincent Helmer Amstelveen voor Miles Building aan de George Gershwinlaan. Hij en zijn vriendin maken korte metten met alle vooroordelen over wonen op de Zuidas. 

Een jaar geleden trok stewardess en mediapsycholoog Bibi Eckhardt bij Vincent in. “Ik moest echt aarden. Ik kom uit een dorp op de Veluwe en houd van oude huizen met mooie details. Die oude ziel mis ik hier een beetje.” Als ze tegen vrienden zegt dat ze op de Zuidas woont, is de reactie steevast: wonen daar mensen? “Ze denken dat hier alleen kantoren staan. Of ze denken dat ik heel veel geld heb en dat het hier ongezellig is.”

“Ik was nummer vier in dit complex. Dit is echt ideaal. Ik ben piloot en in zes minuten ben ik met de trein op Schiphol.”

Wonen op de Zuidas is genot

In zes jaar tijd heeft Vincent de Zuidas helemaal zien veranderen. “Je zag op straat alleen maar mannen in pakken. Nu vind je er alles dat je nodig hebt. Neem Market 33. Je hoeft niet meer naar De Hallen. Zelfs met kinderen zie ik mij hier wonen.”

“Ik leef in de Zuidas bubbel,” zegt Bibi. “Ik shop op het Gelderlandplein, af en toe eet ik in de stad, maar doe steeds meer op de Zuidas. Het is steeds meer een dorp geworden. Tien jaar geleden studeerde ik aan de VU en was het station een getto. Nu is het echt leuk geworden met een Hema en een Sissy-Boy. Het is zo lekker om hier te zitten. Beter dan dit wordt het niet.”

Beeld: Katja Mali Fotografie