Langs de De Boelelaan en naast voetbalclub SC Buitenveldert start de Vrije Universiteit dit voorjaar met de bouw van een nieuw onderzoeksgebouw. In maart en april 2020 voeren we diverse werkzaamheden uit ter voorbereiding hiervan.

Het fiets- en voetpad dat langs de voetbalclub ligt tussen de Gustav Mahlerlaan en de De Boelelaan wordt verwijderd. Ook wordt het riool en de lantaarnpalen weggehaald. De voetbalclub blijft zowel voor fietser als voetgangers bereikbaar gedurende de werkzaamheden en in de periode daarna.

Voorbereidend werk voor nieuw gebouw VU.

Voorbereidend werk voor nieuw gebouw VU.

Onderzoeksgebouw VU

Met het nieuwe gebouw neemt de VU een volgende stap in de ontwikkeling en vernieuwing van de bètahuisvesting. Samen met het 0|2 Labgebouw en het Nieuwe Universiteitsgebouw vervangt het onderzoeksgebouw het verouderde wis- en natuurkunde gebouw aan de A.J. Ernststraat, dat in de nabije toekomst grotendeels wordt afgebroken. Op de site van de VU vind je meer informatie.

Bomen

Tijdens het voorbereidende werk gaan er ook drie bomen weg, dit om ruimte te maken voor bebouwing. De bomen kunnen helaas niet worden verplaatst. Dit komt doordat ze al eerder verplaatst zijn en een tweede keer niet overleven. De bomen worden compenseerd via het herplantfonds Zuidas. Naar de exacte locatie wordt nog gekeken.

Bron: https://zuidas.nl