Heerst er een consumptiemaatschappij op de Zuidas? Echt niet. Duurzaam ondernemen is het credo en dat wordt nu doorgevoerd tot in de lunchtijd. Want meer bedrijven zetten zich in om voedselverspilling tegen te gaan.

Zeven bedrijven hebben zich aangesloten bij een pilot van Green Business Club (GBC) Zuidas en Wastewatchers om te kijken hoe voedselverspilling tijdens lunches gereduceerd kan worden. Het gaat om ABN Amro met cateraar Vermaat, Accenture met cateraar ISS, Lexence met Vitam, Loyens & Loeff met Eurest, RAI Amsterdam/RAI, Van Doorne met Albron en Zuidas gemeente Amsterdam met cateraar WeCanteen. Dit staat te lezen op duurzaambedrijfsleven.

Voedselverspilling tijdens lunch

Bij verzorgde lunches wordt volgens GBC Zuidas bij uitstek veel voedsel verspild. Dat is onder meer te wijten aan factoren als no-shows, waarbij gasten niet komen opdagen en goed over willen komen bij de gasten. Daarnaast speelt een gebrek aan flexibiliteit in het aanbod een rol.

Samen met de start-up Wastewatchers, die professionele keukens helpt voedselverspilling te verminderen, wil de club deze vorm van verspilling aanpakken.