Valley, het gebouw dat komt te staan aan de Beethovenstraat, tegen over ABN AMRO naast het Sportpark Goed Genoeg (AFC), wordt een echte groene blikvanger op de Zuidas. Dit komt vooral door het geïntegreerde groen en de natuurstenen afwerking. Hoe het gebouw met zijn groene gevellandschap tot stand komt, beginnend ónder water, is te zien in de vimeo’s Valley Documentairy Episode 1 en 2.

Valley, met een opvallend groen gevellandschap bestaande uit terrassen met weelderige beplanting, zal ruimte gaan bieden aan woningen, kantoren, en voorzieningen. Het gevoel van de groen vallei wordt nog eens versterkt door de binnentuin die zich op de onderste bouwlagen bevindt en door middel van trappen aan elkaar verbonden wordt. Ook hier wordt, net als in de gevel, gebruik gemaakt van geïntegreerd groen en natuursteen in de afwerking.

Documentaire-reeks over Valley

Vanaf de begane grond tot en met de zevende verdieping bevinden zich kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. Vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen. Daar komen 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 m2, die vrijwel alle zijn bestemd voor verhuur.

Realisatie

OVG Real Estate realiseert Valley. Het ontwerp is van architect Winy Maas van MVRDV. Het groen wordt ontworpen door Piet Oudolf. Voor de bouw tekent de combinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren en G&S Bouw). Het complex is eigendom van de RJB Groep. BC Valley Amsterdam is in augustus 2017 gestart met de realisatie van Valley. Naar verwachting worden de werkzaamheden medio 2021 afgerond.

Valley Zuidas

Valley Zuidas

Bijzonderheden

  • 75.000 m2 bruto vloeroppervlak
  • tot 100 meter hoog
  • 196 (huur)appartementen van 55 tot 700 m2
  • 3-laagse ondergrondse parkeerkelder voor 375 auto’s
  • ruimte voor 1.850 fietsen

Meer informatie