De gemeente Amsterdam heeft OVG Real Estate en MVRDV geselecteerd voor de ontwikkeling van de zogenaamde kavel P15 Ravel in Zuidas. Het multifunctionele gebouw ligt aan de Beethovenstraat tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO naast het Sportpark Goed Genoeg. Opvallend zijn de ruime erkers met veel ruimte voor groen. Het gebouw is voor een groot deel openbaar toegankelijk. De publieke ruimte moet straks letterlijk door – en over – het gebouw stromen.

Het multifunctionele gebouw,  de Valley, combineert woningen met voorzieningen en kantoren. Met dit project van MVRDV moet de Zuidas volgens haar directeur Klaas de Boer een omslag maken van kantoorgebied naar gemengde, aantrekkelijke leefomgeving.

Gebouw Valley. Beeld: MVRDV

Opvallend zijn de ruime erkers met veel ruimte voor groen. Het gebouw is voor een groot deel openbaar toegankelijk. De publieke ruimte moet straks letterlijk door – en over – het gebouw stromen. Oplevereing van de Valley staat gepland in 2021.

Winy Maas van MVRDV is trots. “De woningen hebben erkers met prachtig uitzicht en ruime balkons met veel beplanting, met de tussenliggende vallei als een soort dorpsbrink,” aldus Maas. “Wij combineren de kwaliteit van wonen in het groen met de centrale locatie en de spanning van een stedelijke omgeving op deze bijzondere locatie.”

Bron: MVRDV