Read in: English

Pionieren op de Zuidas, als iemand daar over mee kan praten zijn het de dames Uittenbosch van café/restaurant Dickys wel. Veertien jaar geleden stampten Janine en Anna de eerste echte horecagelegenheid van de Zuidas uit de grond.

DICKYS

Anna (l) en Janine Uittenbosch FOTO: OONA MAKES PICTURES

Het was een gewaagde stap van de dames. Veertien jaar geleden was er nog niets op de Zuidas, behalve het kantoor van de ABN Amro en de ITO toren, waar Dickys onderin zit. “Er zat een padvinderijclub en een tennisvereniging. Eigenlijk was dit het verlengde van het Amsterdamse Bos. Er zat echt niets”, vertelt Anna.

Speciale band met ABN Amro

Vanaf dag één wisten de meiden het kantoorpersoneel binnen te krijgen. “Zeker met de ABN Amro hebben we wel een speciale band. Personeel kwam vroeger al sporten in de squashhal van onze ouders. Daarom hoefden we ook niet lang na te denken over de naam van ons restaurant. Dat was gewoon een gegeven”, vertelt Anna.

‘Vergeet niet dat de Zuidas ook gewoon een dorp is hè? Iedereen kent elkaar hoor en dat zie ik niet snel veranderen’

Inmiddels zijn we veertien jaar verder en is Dickys onverminderd populair. “Er is veel gebeurd op de Zuidas, maar wij zijn eigenlijk niet veranderd.

Lees het complete interview in ons magazine; ZUIDAS. magazine ligt op veel openbare gelegenheden en in horeca op de Zuidas.

Eerder kwamen Martje Statema, Willemijn O’Connor en Marleen Evertsz aan bod.

Read in: English