Afgelopen woensdag 13 maart is de RAI van start gegaan met de sloop van de huidige gevel van hal 5.  De hal aan de kant van de Wielingenstraat zal worden uitgebreid, de hal krijgt een nieuwe glazen gevel en er komt een groenstrook die het parkeerterrein scheidt van het voetpad.

Het aanzicht van de huidige situatie bij Hal 5 is sterk verouderd en was toe aan een nieuw uiterlijk. Hiermee krijgt de Noordzijde van het RAI-complex aan de Wielingenstraat een frisse uitstraling.

Wat staat er op de planning

  • De RAI gaat zorgen voor eenheid door het betonnen raamwerk van de hallen aan het
    Europaplein en het Amtrium door te trekken naar de uitbreiding van Hal 5.
  • De nieuwe glazen gevel van Hal 5 zorgt voor een moderne en open uitstraling
  • De hal wordt met 30 meter verlengd en krijgt er hierdoor circa 4.000 m2 expositieruimte bij
  • De belangrijkste entree voor Hal 5 wordt de hoofdentree van het Amtrium, Entree L.
    Hierdoor nemen de bezoekersstromen aan de Wielingenstraat af.
  • Er komt een nieuwe groenstrook voor een duidelijke afscheiding met de straat

De vernieuwing van Hal 5 is voor de RAI ook aanleiding om het parkeerterrein (P9) opnieuw in te richten. Het parkeerterrein wordt kleiner waardoor de RAI de logistieke bewegingen onder de loep gaat nemen. De ambitie is om alle logistieke bewegingen in de toekomst te gaan verminderen.

Meer informatie: www.rai.nl

Discover your crocodile accessories

DE LA HAYE Collection ontwerpt en produceert handgemaakte exclusieve tassen en accessoires, uitsluitend van exotisch leer.

Ontwerpen van DLHC worden gekenmerkt door eenvoud en elegantie, met aandacht voor draagbaarheid en perfecte afwerking. De focus op exclusiviteit vereist veel handwerk en vakmanschap.

[advertentie]