Door de uitbraak van de COVID19 pandemie zijn we als samenleving voor veel vragen en uitdagingen te staan. Hoe ga jij als leidinggevende om met de existentiële uitdagingen van een crisis als deze? Hoe neem je in het bedrijfsleven als leidinggevende je symbolische rol serieus? En wat kun je daarbij leren van hoe in de oude wijsheidstradities met deze rol werd omgegaan? Deze vragen staan centraal in de driedelige online mini-training ‘Leiderschap en zingeving in crisistijd’ van de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit.

Lenneke Post, Ruard Ganzevoort (decaan van de Faculteit Religie en Theologie en gespecialiseerd in traumaverwerking en lid van de Eerste Kamer)

Lenneke Post en Ruard Ganzevoort (decaan van de Faculteit Religie en Theologie en gespecialiseerd in traumaverwerking en lid van de Eerste Kamer)

Een training voor CEO’s, politici, burgermeesters en anderen die op zoek zijn naar inspiratie en tools om vorm te geven aan de existentiële dimensie van hun leiderschap. Leiderschap is immers meer dan het ‘managen’ van een crisis, het gaat ook om perspectief bieden en de weg te wijzen naar de toekomst.

De eerste 3 die zich aanmelden via eduard@zuidasmagazine.com kunnen gratis deelnemen aan de cursus; daarna kost deelname 175 euro.  

Leiderschap en zingeving

Nieuwsgierig? Kijk dan naar de vijf inspiratievideo’s die de Faculteit Religie en Theologie van de VU naar aanleiding van de coronacrisis heeft gemaakt over de thema’s Verbondenheid, Hoop, Veerkracht, Onzekerheid, Onmacht gerelateerd aan goed leiderschap. In deze video’s bevraagt VU-promovendus Lenneke Post, Ruard Ganzevoort (decaan van de Faculteit Religie en Theologie en gespecialiseerd in traumaverwerking en lid van de Eerste Kamer), Sjors Fröhlich (burgemeester en voormalig hoofdredacteur BNR) en Fardau Procee (senior beleidsmedewerker bij Buitenlandse Zaken en VU-alumnus) over deze existentiële thema’s. Als vervolg op deze vijf video’s is de training ‘Leiderschap en zingeving’ ontwikkeld waarin dieper ingegaan wordt op existentiële dimensie van leiderschap.

De online training Leiderschap en zingeving in tijden van crisis  bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur en vindt plaats op 23 juni, 30 juni en 7 juli van 19:30-21:30 uur en wordt verzorgd door VU-promovendus Lenneke Post en Ruard Ganzevoort (decaan van de Faculteit Religie en Theologie en Senator).

Kijk hier voor meer informatie.