Het op de Zuidas gevestigde TPEX International wordt ’s werelds eerste EcoStruxure Building Operations Expert partner van de multinational Schneider Electric. De samenwerking biedt gebouweigenaren en assetmanagers een geïntegreerde productlijn, 24×7 beheer en volledige operationele exploitatie vanuit de cloud van slimme gebouwen die op basis van een ‘pay-per-use’ en ‘as a service’ zal worden aangeboden.

Voortvloeiend uit de eisen in het bouwbesluit (Parisproof, BENG) en vanuit gebruikersperspectief die meer comfort, een gezonder gebouw en een hogere productiviteit vragen, dienen gebouwen steeds vaker te worden ontworpen als slimme gebouwen. In deze gebouwen worden grote hoeveelheden sensoren en complexe digitale infastructuren geïnstalleerd.

Slimme technologie

Productiviteit, duurzaamheid en een gezond gebouw is vandaag de dag ook de topprioriteit van eigenaren en asset managers. Die slimme technologie heeft betrekking op bijvoorbeeld apparatuur voor toegangscontrole, beveiliging, liften en verlichting, maar ook CO2, temperatuur en luchtvochtigheid binnen de panden. Systeem-integratie en dagelijks operationeel beheer is essentieel om al deze individuele systemen met elkaar te laten samenwerken.

Met haar aanpak verzekert TPEX dat alle technologie in een slim gebouw volledig tot zijn recht komt en de doelstellingen (lagere operationele kosten, duurzaamheid en een gezonder gebouw) op langere termijn ook daadwerkelijk worden gerealiseerd. TPEX beschikt daarvoor over een eigen Slimme Meldkamer voor 24/7 actieve monitoring van alle technologie (waaronder het gebouw beheer systeem, de sensoren, de IP backbone, etc.) en stuurt als ketenregisseur alle installateurs en onderhoudspartijen aan.

Meer duurzaam

“Voor Schneider Electric betekent de samenwerking met TPEX dat we gezamenlijk het beheer van slimme gebouwen in de vorm van geïntegreerde dienstverlening kunnen aanbieden,” zegt Debby Slofstra, Country President Schneider Electric Nederland. Robert Rosier, CEO & founder van TPEX, voegt her aan toe: “Samen met Schneider Electric kunnen wij ervoor zorgen dat de potentie die slimme gebouwen hebben, ook echt wordt gerealiseerd. Dat betekent een meer duurzamere exploitatie, een gebruikservaring van een hoger niveau en een aantrekkelijker rendement over een langere termijn.”