The Gustav, een woonensemble met twee afzonderlijke gebouwen, is opgeleverd. Het project met zijn buitenruimtes en verschillende niveaus, is bedoeld voor jong professionals en starters.

The Gustav voegt twee nieuwe gebouwen toe aan het Gershwin-gebied. Passend bij de jonge doelgroep, is de uitstraling van de gebouwen modern en licht. Beide gebouwen bestaan uit doorlopende horizontale banden, gevuld met bakstenen panelen met een reliëfwerking.

The_Gustav_KCAP (c) Ossip van Duivenbode

Foto: Ossip van Duivenbode

Groene buitenruimtes

Door de grote ramen wordt buiten als het ware een verlenging van het interieur. “Het doel van het project is het creëren van hoogwaardige open ruimtes, op verschillende niveaus, die van bijzonder belang worden geacht in een dichtbebouwde wijk zoals de Zuidas. In dichtbevolkte steden hebben mensen meer groen en buitenruimte nodig om te ontspannen en te ontmoeten”, aldus Han van den Born, architect en voormalig partner bij KCAP.

 

The_Gustav_KCAP (c) Ossip van Duivenbode

Foto: Ossip van Duivenbode

Nieuwe manier van wonen

Als antwoord op de hoge eisen die gesteld worden aan betaalbare woningen, verkent The Gustav een nieuwe manier van wonen. Compacte wooneenheden worden aangevuld met gemeenschappelijke binnen- en buitenruimtes voor collectief gebruik. Dit als verlengstuk van de eigen woning. Het dakterras, de tuin, de gemeenschappelijke ruimtes en het café op de begane grond zijn plekken waar je elkaar kunt ontmoeten. 

 The_Gustav_KCAP-c-Ossip-van-Duivenbode

Foto: Ossip van Duivenbode

De Gustav telt in totaal 10.750 m² en biedt 144 appartementen variërend tussen 32 en 137 m², 490 m² winkelruimte en een ondergrondse garage voor 48 auto’s en 22 scooters, evenals een fietsenstalling die toegankelijk is via een trap met een automatische band. The Gustav is het derde project van KCAP op de Amsterdamse Zuidas naast het hotel- en kantoorensemble 2Amsterdam en het woonblok Django.

Bron: KCAP