Op een van de laatste open plekken in het centrumgebied van de Zuidas is de bouw gestart van ‘The George’. The George is gelegen tussen de George Gershwinlaan en de Boelegracht. Het woongebouw bevat straks 47 appartementen. Het is ontworpen door architect Liesbeth van der Pol van Dok Architecten in opdracht van Zuidschans.


De locatie aan de Boelegracht is een van de zonnigste plekken van de Zuidas. In haar ontwerp heeft Dok Architecten die conditie maximaal uitgebuit. De appartementen zijn gericht naar het zuiden en met glazen puien te openen naar enorme balkons met beplanting daarop. Makelaar Eefje Voogd is nauw betrokken bij de verkoop van de appartementen.

The George: opwaaiende zomerjurk

Waar het gebouw de grond raakt, is de draagconstructie eventjes omhoog getrokken, zodat het gebouw daar ‘de lichtheid van een opwaaiende zomerjurk’ krijgt, schrijft architectenweb.nl

Er is veel aandacht voor wonen op de Zuidas.  Josh V. geniet elke dag van wonen in dit stukje ‘Nederlands New York’. Maar gelukkig zijn er ook plannen om het groen te behouden op de Zuidas.