Het bewonersaantal op de Amsterdamse Zuidas groeit enorm. Hoe bevalt het deze groep ‘nieuwkomers’? Zijn ze gelukkig? Wat willen ze verbeterd zien en wat ontbreekt?

Om daarachter te komen heeft Zuidas een enquête uitgeschreven . Tot 27 januari kun je nog de vragenlijst invullen. Woon je in Zuidas, dan bent je een van de circa 4.000 Amsterdammers die mag zeggen wat je daarvan vindt. Om de Zuidas tot een zo aantrekkelijk mogelijke woonwijk te maken, is je mening erg belangrijk. Het gebied ontwikkelt zich tot een bijzondere Amsterdamse stadswijk, waar het prettig is om te verblijven, te werken én te wonen. Die ontwikkeling gaat snel. De komende jaren worden er duizenden woningen gebouwd, voor mensen met een grote en een kleine portemonnee.

Sud Kop Zuidas patio

Steeds meer woningen

Zuidas als woonwijk was altijd al de bedoeling, maar aanvankelijk kwam vooral Zuidas als werkwijk uit de verf. Met de Visie Zuidas 2016 (pdf) kreeg wonen (maar ook levendigheid, duurzaamheid en bereikbaarheid) een extra impuls. Sindsdien zijn er veel nieuwe woningen en bewoners bijgekomen. De komende tien jaar bouwen we zeker nog 7.000 woningen in Zuidas, waardoor de wijk verder tot leven zal komen.

Jouw mening telt

Om bij deze ontwikkeling zo goed mogelijk te kunnen inspelen op de behoeften en wensen van bewoners, is jouw mening van groot belang, zo vindt Zuidas. Jij weet immers hoe het is om in Zuidas te wonen, hoe je je woning en omgeving waardeert en wat er nog ontbreekt of beter kan. Met die informatie kunnen wij Zuidas aantrekkelijker maken, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen die de komende jaren naar Zuidas verhuizen.

Doe je mee?

Vul dan via deze link de enquête in. Het kost je ongeveer 10 minuten. Invullen kan tot 27 januari 2019. De antwoorden worden vanzelfsprekend volledig anoniem behandeld, met je persoonlijke gegevens wordt niets gedaan. Zuidas bedankt je hartelijk, mede namens de toekomstige bewoners van Zuidas.