Tussen de statige, hoge torenflats van de Zuidas, onderin het Chanel gebouw, zit sinds oktober 2015 de Rob Peetoom Hair & Make-up & Brows. In deze salon, gelegen in onze eigen Hollandse ‘Big Apple’, zullen de vakbekwame stylisten het mooiste uit je halen. Hoe? Dat leggen dochter Rochelle Peetoom, rechterhand van Rob en Phoebe de Winter, creative director en co-owner van de salon Amsterdam Zuidas, haarfijn uit.

“Rob Peetoom staat  voor kwaliteitervaring en beleving. Om de beste service en kwaliteit te kunnen blijven leveren, blijven al onze stylisten trainingen volgen op onze academy en worden er ieder jaar ook collega’s gestuurd naar trainingen in het buitenland. Het kloppend hart van onze organisatie is dan ook: educatie. Tijdens de vakopleiding assisteren onze ‘New Talents’ in de salons en worden ze wekelijks getraind in de salon en maandelijks op de RP Academy. Je komt hier als New Talent en stroomt door naar Stylist, Advanced Stylist, Top Stylist en Master”, aldus dochter Rochelle Peetoom.

Vergelijkbaar met New York

Kwaliteit en ervaring: check. Blijft beleving over. En dat komt ook helemaal goed in de salon op de Zuidas. Het pand van 400m2 heeft veel glas, maar er zijn ook speciale knusse hoekjes gecreëerd waardoor de medewerkers in alle rust een privégesprek met advies kunnen geven. De salons en meubels zijn, zoals alle Rob Peetoom locaties, speciaal ontworpen door Ruud van Oosterhout. Op de tafels staan verse bloemen, er is lekkere koffie, en het Peetoom Bookazine en de Peetoom Paper liggen klaar ter inspiratie.

“We hebben al salons op de Amsterdamse Elandsgracht en in de Bijenkorf, maar als je alle plannen van de Zuidas hoort, alle spannende dingen die hier staan te gebeuren, dan wil je hier deel van uitmaken”, zo vertelt Phoebe de Winter. “We wilden een derde vestiging in Amsterdam opstarten. Toen we deze plek zagen, waren we gelijk verliefd. Je krijgt hier het gevoel dat je in New York rondloopt. Deze plek voelde gelijk goed.”

Wil je weten hoe Rob Peetoom vijftig jaar geleden begon? Spoor dan ergens op de Zuidas ons gratis glossy magazine op, want daarin is het complete interview te lezen.