Vanaf maart is de Streets of the World foto-expositie van Jeroen Swolfs op een wel heel bijzondere locatie te bezichtigen: de bouwschuttingen van het werkterrein van Zuidasdok in het hart van Zuidas in Amsterdam. De expositie blijft zo’n 3 jaar hangen.

Het is de eerste keer dat Streets of the World alle 195 foto’s uit alle landen ter wereld naast elkaar exposeert, die dankzij de doorlopende horizon allemaal met elkaar verbonden zijn.

Streets of the World op de Zuidas.

Streets of the World Tour
Jeroen Swolfs heeft verregaande plannen met zijn levenswerk Streets of the World. Streets of de World Zuidas is de tweede officiële stop in de Streets of the World Tour, waarmee hij teruggaat naar alle landen ter wereld om zijn foto’s en verbindende boodschap terug te brengen naar de mensen. De Streets of the World expositie is gratis toegankelijk.

Observeer en leer 

De Streets of the World is niet alleen interessant voor fotografieliefhebbers. Speciaal voor deze expositie ontwikkelde onderwijsspecialist Liesbeth breek een onderwijspakket waarbij wereldburgerschap centraal staat. Ze gebruikt hiervoor de Slow Looking methode waarbij de kijker uitgedaagd wordt om verder te kijken dan wat de ogen een eerste indruk waarnemen. Goed observeren en het ontwikkelen van eigen denkkracht staan hierbij centraal.

Behind the Streets – Video Walk 
Streets of the World op de Zuidas ziet ook de primeur van de speciaal ontworpen en te downloaden Behind the Streets – Video Walk, waarmee Jeroen Swolfs bezoekers persoonlijk meeneemt op een wereldreis langs zijn meest fascinerende foto’s. De Video Walk is hier te downloaden in het Nederlands (en ook verkrijgbaar in het Engels).

Bekijk de vimeo van Jeroen Swolfs hier.