Vanaf 1 augustus zetelt STOX Energy Socks op de Zuidas. Naast het Olympisch Stadion om precies te zijn gaat de scale-up kantoor houden. “We zijn uit ons jasje aan de Herengracht gegroeid. De nieuwe locatie past als een handschoenen,” vertelt Wouter de Keizer, ceo van STOX.

Het Olympisch Stadion is synoniem voor sport en dat verklaart meteen de keuze voor de locatie. “De komende tijd richten we ons met name op sporters. Zeker nu iedereen door de coronacrisis maandenlang niets heeft kunnen doen en weer is begonnen, is de kans op blessures het grootst. Shin splints, oftewel beenvliesontsteking, is de meest voorkomende blessure en de sokken van STOX verkleinen het risico hierop sterk.”

STOX Energy Socks bestaat sinds 2012, toen oprichter Caspar Disselhoff geblesseerd raakte tijdens het trainen voor de marathon van New York en geadviseerd werd steunkousen te gaan dragen. Een leverancier die comfort, stijl en functionaliteit combineerde, kon hij echter niet vinden, waarna hij met zijn vader, een vaatchirurg, zelf compressiesokken ontwikkelde.

Fitter en vitaler

De sokken die in Milaan worden geproduceerd, zijn zo geweven dat ze de bloedcirculatie in de benen stimuleren en voor maximale zuurstofcapaciteit van de spieren zorgen Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor je je fitter en vitaler voelt. STOX Energy Socks richt zich vooral op sporters: hardlopen, hockey (vrouwelijke internationals), voetbal (onder meer FC Utrecht, Feyenoord, Sparta, Vitesse), tennis (Official Supplier KNLTB), fietsen (Official Supplier Jumbo-Visma wielerploeg) en skiën.

Daarnaast zijn de sokken ook bedoeld voor dagelijks gebruik (mensen met een staand of zittend beroep), op reis (vliegtuigsokken) of voor mensen met problemen met de bloedsomloop.

De Keizer is anderhalf geleden als ceo ingestapt, nadat Slingshot Ventures voor een kapitaalinjectie had gezorgd. Opzet is groei van de omzet en dat is inmiddels twee jaar achtereenvolgens gerealiseerd. Inmiddels heeft STOX voet aan de grond in België en Duitsland gekregen.