De garderobe van de Zuidas man: hoe onderscheid je je?

De dialoog met je garderobe wil nog wel eens voor uitdagingen zorgen. Doorgaans beperkt de outfit keuze zich tot blauwe en antraciete pakken, witte en lichtblauwe overhemden en zwarte schoenen. Hoe onderscheid je je in de competitieve Zuidaswereld waar stijl en klasse naast kennis de boventoon voeren? De kunst zit hem in de elegante details, kleurcombinaties en de casual Friday.

Elegante details

De juiste pasvorm is een van de belangrijkste factoren om stijlvol voor de dag te komen. Een kostuum, blazer of chino broek dienen te allen tijde bij je leeftijd en lichaamsbouw passende schnitt en lengte te hebben. Een subtiel contrasterende knoopsgat in je blazer, een gespschoen voor de afwisseling, een stijlvol pinnetje in je revers en een geweven effen 8 cm skinny tie zijn enkele voorbeelden naast je horloge om je kop boven het fashion maaiveld uit te steken.

 

Kleurcombinaties

Wat we zien is dat groen langzaam het nieuwe blauw begint te worden. En dan heb ik het niet over kikkergroen, maar een chique donkergroene tint. Probeer eens je navy kostuum of je blauwe chino te combineren met een donkergroen overhemd. Chique, zakelijk, maar toch net even anders.

 

Casual Friday

Je kledingstijl vertelt, vaak subtiel, iets over je positie binnen het bedrijf. Op de vrijdag zie je deze grenzen wat vervagen. Dit biedt kansen om je kennis en kunde verder te onderstrepen met je voorkomen. Voor advocaten, consultants en bankiers is mijn advies om altijd een chino broek met een overhemd en een blazer te dragen. Voor de afwisseling kun je je jasje inruilen voor een gilet of spencer. Voor functies die minder formele eisen hebben is een spijkerbroek een optie, echter wel zonder wassingen en grote merklogo’s. Qua schoenen zijn nette, subtiele sneakers toegestaan naast brogue schoenen. Als ze maar fris en gepoetst zijn. Net als je imago.  Laat je adviseren. The devil is in the details!

 

Stijlmeesters

Stijlmeesters

 

Volgende keer: alles over fashion trends op de Zuidas.

Christiaan Sijnen en Adam Tasi bezitten twee stijlvolle Gentlemen’s Place herenmode winkels op de Zuidas en in Aalsmeer met merken zoals Hugo Boss, Profuomo, Cavallaro, Tommy Hilfiger, Greve, Ted Baker, Denham en meer.  

 

Tekst Adam Tasi, Gentlemen’s Place