De breedte van de ingang van station Amsterdam Zuid aan de Mahlerplein-kant is meer dan verdubbeld. Op dinsdag 30 juli 2019 opende een tweede uitgang pal naast de bestaande. Dat betekent meer ruimte voor de gebruikers van het station.

Iedereen die geregeld vanaf station Amsterdam Zuid de trein of metro neemt, weet dat het in de spitsuren druk is. De hoofdentree – de Minervapassage geheten – is aan de kant van het Mahlerplein smal: ongeveer de helft van die aan de kant van het Zuidplein.

De A10 opzij

In het weekend van 25 en 26 mei, toen de A10 toch al was afgesloten vanwege het werk aan een nieuwe stationspassage, hees bouwcombinatie ZuidPlus tunnelelementen voor een extra uitgang op hun plek: naast de al bestaande uitgang aan het Mahlerplein. Een ingrijpende klus omdat hiervoor de A10 helemaal moest worden afgraven. In de afgelopen weken zijn de verschillende delen aan elkaar gekoppeld en is de tunnel bestraat, geschilderd, zijn installaties opgehangen en zijn een rolhek en bewegwijzering aangebracht. Het tunneltje naar het Mahlerplein is 5 meter breed. Daar is nu een in/uitgang van 6 meter bij gekomen.

Bron: Zuidas.nl