Het appartementencomplex SUD op de Zuidas wordt zichtbaar. De keldervloer is af en ook de begane grondvloeren zijn gestort. Nog even en het gebouw gaat de hoogte in. De nieuwe eigenaren van de appartementen en penthouses zullen daar nog niet zoveel van zien. Tot nu toe wordt er namelijk vooral onder de grond gewerkt, maar daar komt de komende tijd verandering in, zo is te lezen op de site zuidas.nl.

SUD op de Zuidas

SUD op de Zuidas

 

Slokker Bouwgroep Almere startte het werk aan SUD op 20 juni 2018, in opdracht van ontwikkelaar COD. Het appartementencomplex in Kop Zuidas (tegenover restaurant Happy Italy) krijgt een parkeerkelder voor 47 auto’s. Daarvoor moest onder de grond eerst een bouwkuip worden gegraven, afgebakend door damwanden.

Damwanden verwijderen

Het werk onder de grond is nu zo ver gevorderd dat de aannemer de damwanden gaat verwijderen. De keldervloer is nu af en ook de begane grondvloeren zijn gestort. Slokker is 6 februari begonnen met het verwijderen van de aanwezige damwanden rond het gebouw. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting vijf dagen in beslag nemen en starten elke dag om 07.00 uur.

Wat merkt u ervan?

De machine die de damwand al trillend uit de grond trekt, kan geluidshinder veroorzaken. Daarnaast zal het fietspad op de Zuidelijke Wandelweg op diverse korte momenten afgesloten zijn, uit veiligheidsoverwegingen. Twee verkeersregelaars zijn ter plekke om het fietsverkeer langs het werk te leiden. Uiteraard zijn de werkers afhankelijk van het weer. Als er bijvoorbeeld vorst in de grond zit, moet het werk naar een later tijdstip worden verzet.

https://sudamsterdam.nl/virtual-tour/

SUD op de Zuidas

SUD op de Zuidas