Groen licht voor twee spectaculaire nieuwe projecten op onze Zuidas. In 2020 opent een nieuw businesshotel met meeting spaces en een skybar op de bovenste verdieping. De voormalige Akzo Nobel kantoortoren wordt momenteel verbouwd tot een viersterrenhotel van het Spaanse Meliá Hotels; de eerste vestiging van de hotelketen in Nederland.

Herinrichting zuidas

Artist impression Provast

Het businesshotel is onderdeel van het project 2 Amsterdam, waarbij twee verouderde kantoorgebouwen op de Zuidas een nieuwe toekomst krijgen. De ene toren wordt het high-end Meliá Innside hotel, met 328 hotelkamers. De andere toren wordt opnieuw ingericht tot een modern kantoorgebouw. Onder de beide torens wordt een parkeergarage aangelegd, aldus GreaterVenues.com.

Architectonisch hoogstandje op Zuidas

Het tweede project dat van start gaat is de nieuwbouw van Hourglass. Het zandlopervormige gebouw van 80 meter hoogte is naar ontwerp van architectenbureau Dam & Partners. Hourglass heeft een mix van functies met onder andere kantoren en een hotel en wordt ontwikkeld door SAX Vastgoed V.O.F.; een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff, aldus Bouwinvest op hun website.

Behalve kantoorruimte biedt het programma onder meer 700 m² winkel- en horecaruimte, fietsenstallingen en 148 parkeerplaatsen. Daarnaast wordt in Hourglass een appartementenhotel met een publiek toegankelijk restaurant gerealiseerd. Hourglass vormt straks een logische toevoeging aan de Zuidas en vormt een natuurlijke verbinding tussen de bestaande Zuidas en het Kenniskwartier van de VU en het VUmc.

*Fotocredit: Provast