Nog even en dan is het zover. Vanaf maandag 8 april mogen er geen snorscooters (dus blauwe kentekens) meer op de meeste fietspaden binnen ringweg A10 rijden. Dat betekent dat ze moeten verplaatsen naar de rijbaan. Let je dus even goed op de borden? Dat kan je een boete schelen van €95,-.

Waarom gaat de snorfiets met helm de rijbaan op?

Het wordt steeds drukker op de smalle Amsterdamse fietspaden. Het aantal fietspadgebruikers blijft maar stijgen. Dat levert gevaarlijke situaties op, voor fietsers en snorfietsers. De gemeente neemt maatregelen om de bereikbaarheid en de veiligheid in de stad te vergroten. Één van die maat­regelen is het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan met helmplicht. De gemeente verwacht dat daardoor de doorstroming op de fietspaden verbetert en de verkeersveiligheid toeneemt.

Snorfiets

Wat betekent dit voor jou?

Snorfietsers moeten dan op de rijbaan. En, een helm dragen is verplicht, net als voor bromfietsers . Dit geldt voor alle snorfietsen, dus alle scooters met een blauwe kentekenplaat (ook elektrisch). Snorfietsers rijden dan ook op de rijbaan maximaal 25 kilometer per uur.

 

Meer vragen? Lees dan even hier verder.

Kaart snorfietsen op de rijbaan vanaf 8 april 2019 (PDF, 1,3 MB)