Read in: English

In mijn vriendenkring zijn er veel vrouwen die een wekelijks dansje in een nachtclub verkiezen boven een workout in de sportschool. Maar waarom dit niet combineren? Vooral nu. Saints & Stars voelt in alles aan als een vijfsterren nachtclub en belooft dat je binnen een uur, 1000 calorieën lichter en spic en span weer buiten staat.  

De naam en de entree van sportschool Saints & Stars in een voormalige kerk in hartje Amsterdam Oud-Zuid doet denken aan de voyer van een chique nachtclub in Barcelona. Wachtend bij de Engelstalig receptie is de muziek al duidelijk hoorbaar. Het gedimde licht, de lichtshow op het plafond en de bastonen van de muziek doen je verlangen naar de dansvloer. 

Met enkel een telefoon in de hand en een toepasselijke outfit in je tas, of al aan, verwijst de medewerker je naar binnen. Wanneer ik de uitnodigende ronde loungehoek passeer, zie ik pas waar ik écht ben: de fitnessapparatuur verraadt het. Het is tijd voor een intensieve workout, dat dansje komt later. 

Luxe en sexy

Tom Moos is de bedenker van het vernieuwende concept Saints & Stars. Eric Kuster tekent voor de inrichting: “Luxe en sexy.” In 2018 opende Moos – die uit een échte fitnessfamilie komt – zijn eerste gym in de Tweede Constantijn Huygensstraat in Oud-West. Aan de Gerrit van der Veenstraat in Oud-Zuid, waar de deuren op 1 juli 2020 openden, heeft hij het concept verder kunnen perfectioneren. 

Hij leidt mij door het indrukwekkende kerkgebouw dat is omgetoverd tot een gym met drie verdiepingen waar je in een ontspannen omgeving en onder begeleiding binnen een uur tot zo’n 1000 calorieën verbrandt. Want meer tijd hebben de millenials die hier komen niet, zegt Moos. 

Experience center

“Saints & Stars is niet zomaar een gym, maar een luxe experience center van vijfsterrenniveau”, zegt Moos, terwijl we langs de nieuwste fitnessapparaten lopen die met je telefoon te bedienen zijn in de Open Gym. Slechts enkele fitnesscentra in Nederland werken met dit geavanceerde systeem. Hier kun je vrij trainen, nadat je eerst doelen hebt gesteld met een personal trainer. 

Als je inlogt via de app krijg je elke vrije trainingssessie jouw persoonlijke instructies te zien. De trainer houdt via de app precies bij wanneer je de intensiteit van je workout mag verhogen en hoeveel calorieën je verbrandt. Eén keer minder intensief trainen omdat je slecht geslapen hebt, is er niet bij. Moos lachend: “En als je een paar weken niet bent geweest, bellen we je op of sturen een appje. Niet om te pushen, maar om te motiveren. We willen dat je het beste uit jezelf en je training haalt.” 

Gericht op ontspannen

Moos wil dat zijn leden mooier de gym uitlopen dan dat ze binnen kwamen. Daarom krijg je bij de check-in een flesje water en een shower towel, een workout handdoek ligt klaar in de zaal. In de luxe kleedkamer met kluisjes en heerlijke relaxbank heb je alle ruimte om jezelf weer op te kalefateren. Je vindt er douchegel, shampoo en zelfs parfum. Alles in Saint & Stars is erop ingericht om je te laten ontspannen nadat je afgebeuld bent in Holy Booty, Holy Build, Holy Shred, Open Gym of met een Personal Trainer. Dit zijn de 5 concepten waar Saint & Stars in Oud-Zuid mee werkt. 

“We spelen in op de trends, vandaar dat we in Oud-Zuid Holy booty hebben gelanceerd. Hier train je voornamelijk je billen”, zegt Moos. “De Holy workouts zijn onder begeleiding van onze zelf opgeleide Star-trainers. Vanaf het moment dat je binnenkomt, hoef je niet meer zelf na te denken. De trainer, de muziek en het licht trekken je letterlijk door de lessen heen. Wij zorgen voor een échte experience waarin je de tijd vergeet.”

Kroonluchter

Op de eerste verdieping valt het zonlicht binnen via de glas-in-loodramen van de voormalige kerk. In het midden hangt een enorme lamp die iets weg heeft van een moderne kroonluchter. Het originele orgel prijkt ook nog in de grote open ruimte waar in kleine groepjes mannen en vrouwen krachttraining krijgen (Holy build). 

Moos: “Iedere eerste vrijdagavond van de maand draait voor het orgel een dj om voor een echt clubgevoel te zorgen. Je sport meestal niet, omdat je het heel leuk vindt. Daarom maken wij er een feestje van. In het weekend is de muziek en de lichtshow heftiger dan doordeweeks. Dat hoort bij de hele ervaring.”

Moos leidt me naar de kelder waar het populairste trainingsprogramma wordt gegeven: Holy Shred. Larz is een van de trainers die voorheen bij grote merken als Nike, Adidas en Puma werkte en er nu bij Saints & Stars voor zorgt dat je binnen een uur compleet afgemat maar voldaan de zaal verlaat. De lichtshow komt je van alle kanten tegemoet; het is geïntegreerd in het plafond, de vloer en de muren. De muziek staat keihard. “Dit zorgt ervoor dat je helemaal opgaat in de les. Je krijgt tunnelvisie, je bent alleen met jezelf bezig en niet met anderen. Hierdoor is de training intensiever en kun je meer uit jezelf halen. Oftewel, cross that line.” 

Maximale workout

Shredding staat voor je volledig droogtrainen en je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooi gevormd lichaam. Dat is goed te zien aan de bezwete lijven die ons passeren als de les afgelopen is. Is dit wel een optie voor iemand met een maatje meer? Moos: “Uiteindelijk wel. Als je voor het eerst komt, bespreek je met een trainer wat je wilt bereiken. We laten je alle concepten één keer proberen om te kijken wat het beste bij je past. Gemiddeld sporten onze leden 2,5 keer per week. We zorgen ervoor dat je binnen een uur de maximale workout hebt gekregen. Ik garandeer je, binnen korte tijd boek je al resultaat.” 

De focus van Saints & Stars ligt niet op het zoveel mogelijk abonnementen verkopen, maar op service en resultaat boeken. “We zijn een boutique gym. We zijn te vergelijken met een boutique hotel voor een specifieke doelgroep, niet met een all-inclusive voor de massa. Hier trainen veel gelijkgestemden. Trainen heeft dan ook een sociaal aspect. Hier train je samen met vriendinnen én maak je nieuwe vrienden. Er heerst een sterk community gevoel. Dat is prachtig om te zien.”

 

Are you ready to cross that line?

Ervaar nu de Next Level Gym en probeer gratis een Holy Workout of de Open Gym. Ga naar www.saints-stars.com/en/activate en gebruik code: ZUIDAS

 

Saints & Stars

Gerrit van der Veenstraat 38

AMSTERDAM

T 020 85 45 770

E info@saints-stars.com

 

Tom Moos – CEO Saints & Starts, Amsterdam

Read in: English