Hoe werken mensen op de Zuidas? Wat zijn de regels, wetten en patronen die binnen elk kantoor gelden? Daar gaat het theaterstuk Safaripark Zuidas over dat vanaf 2 november op vijf locaties op de Zuidas zelf te zien is. Een open deur trappen schrijvers Roos Schlikker en Erris van Ginkel niet in. “Dat is al vaak genoeg gedaan”, vindt het schrijversduo.

Vanavond is de eerste voorstelling van theaterstuk Safaripark Zuidas, morgen vindt de echte première plaats.

Op locaties op de zuidas

SAFARIPARK ZUIDAS

Max van den Burg en Janke Dekker spelen de hoofdrollen FOTO: NICK VAN ORMONDT

Het is een stand-up musical, gespeeld door Janke Dekker en Max van den Burg, en gaat over het bedrijfsleven op de Zuidas. Leuke bijkomstigheid: de theatervoorstelling zal in verschillende gebouwen, allemaal op de Zuidas, worden opgevoerd: in het auditorium van Circl, Infinity, Auditorium Goede Doelen Loterijen, ROC Boulevardtheater, De Nieuwe Poort en WTC.

Roos: “En dat is nou juist het leuke aan Safaripark Zuidas. Hoe vaak komt het niet voor dat mensen op de ring rijden en zich verwonderen over de hoge gebouwen van deze snelgroeiende wijk? De plek waar in de kantoren nog ’s avonds laat licht brandt. Ze zullen zich voornemen ooit een kijkje te gaan nemen, maar dat komt er dan weer niet van. Wie naar Safaripark Zuidas gaat, slaat twee vliegen in een klap; je leert de wijk kennen en je hebt een gezellig avondje uit.”

Roos Schlikker, auteur en columnist van onder andere Het Parool en LINDA., werkt al zeven jaar samen met theatermaker, schrijver en regisseur Erris van Ginkel. Het duo heeft al eerder samengewerkt aan het scripts van Hart tegen Hart en Soof de musical.

Klik hier voor tickets.

Lees het hele verhaal in ons magazine; ZUIDAS.magazine is in alle openbare gelegenheden en horeca op de Zuidas te vinden.