Er is onderzoek gedaan onder rechtenstudenten bij welk kantoor zij het liefst aan de slag gaan na hun studie. Opvallend is dat de volledige top vijf van favoriete advocatenkantoren allemaal gevestigd zijn op… de Zuidas!

Loyens & Loeff is volgens rechtenstudenten de aantrekkelijkste werkgever onder de advocatenkantoren. Van de potentiële advocaten geeft 29% een voorkeur aan om hier te werken. De Brauw Blackstone Westbroek volgt op enige afstand op de tweede plaats met 20%, op plaats drie staat Houthoff (17%).

Advocatenkantoren op de Zuidas

NautaDutilh en Stibbe volgen op plaats vier en vijf. Dirkzwager staat, als eerste niet Zuidas-kantoor, op de zesde plaats. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot en Sdu onder ruim 500 rechtenstudenten in het kader van de special Werken in de Advocatuur, die op 4 december verschijnt, zo meldt de website Advocatie

In de special van Advocatie staan ook interviews met drie buitenlandse Zuidasadvocaten over de Nederlandse zakelijke mores. De special wordt zowel op papier als digitaal verspreid.

Dat advocaten en Zuidas goed samen gaan wordt ook nog eens bevestigd door het feit dat BNNVARA nu een televisieserie gaan maken over dit onderwerp!