Het Atrium, één van de oudere gebouwen van de Zuidas, krijgt een primeur. Voor de make-over van het pand, is speciaal gebogen brandwerend glas ontwikkeld. 

Het Atrium wordt uitgebreid met twee torens en daarvoor heeft glasspecialist Saint-Gobain Glassolutions in samenwerking met Vetrotech Saint-Gobain Benelux gebogen brandwerend glas ontwikkeld: Contraflam 30 Climaplus Contour.

Nieuwe hart van Zuidas

Het gebouw, daterend uit 1976, beschikt met zijn drie groene atria over grote open ruimtes waar zonlicht onbelemmerd naar binnen stroomt. MVSA Architects heeft een nieuw ontwerp gemaakt en daarmee krijgt het Atrium een grondige renovatie en een uitbreiding met twee torens, zo staat te lezen op de website van Glas in Beeld

Met de herontwikkeling van het gebied moet het New Atrium het hart van de Zuidas worden. Het kantoorgebouw beschikt over 39.000 vierkante meter gerenoveerde kantoorruimte en 25.000 vierkante meter nieuwe kantoren. Er komt 3.000 vierkante meter winkelruimte en parkeerruimte voor meer dan 500 auto’s.