Read in: enEnglish

Complexe bedrijfsvoering maakt het voor ondernemingen ingewikkeld om in te spelen op veranderingen in de markt. Baris Kavakli, consultant en managing director van Portera, heeft een plan van aanpak ontwikkeld waarmee binnen 1 tot 4 weken enorme vooruitgang kan worden geboekt. “We zetten technologie, strategie en data in om onze klanten te helpen de concurrentie een stapje voor te zijn.”

Baris Kavakli VAN PORTERA

Baris Kavakli FOTO: ROB KUYPER

Baris Kavakli merkt het geregeld tijdens gesprekken met bedrijven: de wil om te veranderen is er wel, maar ze ontberen de kennis om te weten waar ze moeten beginnen. “We zien vaak dat bedrijven te pas en te onpas innovatiekreten als ‘agile development’, ‘pivoting’ en ‘failing fast’ gebruiken. Dit zijn inderdaad cruciale elementen van een innovatieve cultuur, maar slechts weinig bedrijven leven deze principes daadwerkelijk na.”

‘Bij Portera doen we dingen bewust anders. We willen zo snel mogelijk het punt van slagen, of mislukken, bereiken’

Hiërarchische top-down structuur

“De harde realiteit is dat veel bedrijven nog steeds een hiërarchische top-down structuur hebben, langzaam beslissingen nemen en in plaats van ‘failing fast’ willen ze juist ten koste van alles succes boeken. Ze vinden innovatie een leuk idee, maar het is geen kernwaarde van het bedrijf.”

Lees het hele verhaal in ons magazine; ZUIDAS.magazine is in alle openbare gelegenheden en horeca op de Zuidas te vinden. 

Read in: enEnglish