Het verpleeghuis Vreugdehof in Amsterdam Buitenveldert heeft haar voormalig zusterflat omgebouwd tot tijdelijke kunstexpositie, een Pop-up Museum. Tien gastconservatoren, in de leeftijd van 65-plus, stelden de expositie samen. Zij volgden daarvoor een korte opleiding bij kunstenaar Emile van der Kruk. Het thema van de expositie is ‘Identities’. De kunstwerken gaan over de vraag: ‘wie ben ik, wie is de ander en waarmee identificeer ik mij?’

Naast de expositie van kunstwerken worden gedurende de hele maand diverse workshops en activiteiten georganiseerd. Zo komt er een workshop van het Van Gogh Museum, het Kröller Müller Museum en een hiphop dansworkshop. Kunstenares Dorette Giling gaat als Artist in Residence in het verpleeghuis aan de slag. Samen met de bezoekers en bewoners maakt zij een beeld rondom het thema ‘Identities’ dat na afloop in het verpleeghuis achterblijft.

Senioren gastconservatoren stellen kunstexpositie samen

 “Toen ik jong was wist ik wie ik was; zeker weten. Op middelbare leeftijd dacht ik het nog steeds te weten. Maar bij het klimmen der jaren wordt de onzekerheid over wie ik werkelijk ben alleen maar groter. En nu? Nu weet ik het echt niet meer. Zeker weten!” – Gastconservator Rudolph Boshuizen

Het Pop-up Museum is vrij toegankelijk tussen 2 en 31 oktober 2018 van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur. De officiële opening van Pop-up Museum Identities in verpleeghuis Vreugdehof vindt plaats op zondag 30 september 2018 om 14:30 uur. Het adres is De Klencke 111, Amsterdam.

De officiële opening van Pop-up Museum Identities vindt plaats op zondag 30 september 2018 om 14:30 uur. Het adres is verpleeghuis Vreugdehof, De Klencke 111, Amsterdam.