Een zorgvuldig gekozen outfit laat je zekerder voelen en stralen. In het bijzonder op speciale gelegenheden, in een nieuwe fase van je leven of wanneer je een spannende stap in je carrière zet. Als je echt wilt uitpakken, buiten je comfortzone wilt treden of simpelweg toe bent aan iets nieuws, verwelkomt de Bijenkorf Amsterdam je graag in de Personal Shopping Lounge. In de discrete ruimte die van alle gemakken is voorzien, geven de ervaren personal shoppers je persoonlijk advies voor een sublieme look of complete garderobe.

 

De Bijenkorf is iconisch voor de binnenstad van Amsterdam. Sinds het warenhuis in 1870 voor het eerst haar deuren opende, staat het bekend om de gevarieerde collecties van internationale en lokale merken, bruisende events en diverse premium services. De Bijenkorf streeft er voortdurend naar om binnen de marges van authenticiteit bijzondere accenten te leggen. In de afgelopen jaren ondergingen de verschillende etages eigentijdse metamorfoses en werd plaats gemaakt voor nieuwe toonaangevende merken. Zo varieert het merkaanbod van COS en Tommy Hilfiger tot Dries van Noten en Balenciaga.

De Personal Shopping Lounge van de Bijenkorf is voor iedereen toegankelijk

Ook zijn er vele services in het leven geroepen om klanten een sublieme experience te laten beleven. Wie het comfort en de expertise van een personal shopper wil ervaren, kan zich sinds enkele jaren in alle rust laten adviseren in de ontspannen sfeer van de Personal Shopping Lounge. Daarnaast is er sinds kort een tweede Personal Shopping Lounge op de eerste verdieping bij de afdeling herenmode en kunnen klanten ook online gebruik maken van personal styling.

Riante ruimte

De Personal Shopping Lounge bevindt zich op de tweede verdieping van de Bijenkorf. Achter de entree gaat een riante ruimte schuil van maar liefst 52 m². Deze bestaat uit twee ruime paskamers die aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Wanneer je hier binnenkomt, word je ondergedompeld in een serene sfeer. Door het gebruik van verschillende mooie materialen is een aangename, luxe sfeer gecreëerd. Zo zijn de gordijnen van de paskamers vervaardigd van rijke stoffen, is de vloer bedekt met zacht tapijt en zijn in de wanden diverse marmeren elementen verwerkt.

De Bijenkorf

‘We bieden hier een uiterst persoonlijke service compleet met gratis bezorgservice’

Het gebruik van lichte, natuurlijke poedertinten en glazen deuren zorgt voor een ruimtelijk zicht en een rustige ambiance. De royale bank geeft een uitnodigend gebaar om plaats te nemen en het je zo comfortabel mogelijk te maken. Hier word je in de watten gelegd met een kopje koffie, een glas wijn of bubbels. Ook deze aspecten mogen niet ontbreken in de Personal Shopping Lounge. Tenslotte maakt het markante uitzicht op het Nationaal Monument op de Dam de beleving compleet.

Persoonlijke stijl

De Personal Shopping Lounge is het domein van personal shoppers Marjo Kranenborg en Bastiaan van Schaik. Zij ontvangen de klanten op afspraak en nemen hiervoor uitgebreid de tijd. Een personal shopping sessie duurt in de regel zo’n 2,5 uur. “Voorafgaand aan de afspraak hebben we altijd contact om de aanvraag goed in kaart te brengen. Zo vragen we naar de kledingmaten en de reden waarom iemand wil afspreken. Deze kan zeer specifiek zijn. We ontvangen hier bijvoorbeeld met enige regelmaat aanstaande bruiden die een stijlvol alternatief voor de traditionele witte jurk zoeken. Ook dames en heren die een spannende nieuwe stap in hun carrière zetten die een totaal nieuwe garderobe voorschrijft, weten de Personal Shopping Lounge te waarderen. De vragen zijn iedere keer weer anders en zijn altijd uniek. Dat maakt ons werk waanzinnig leuk!,” vertelt personal shopper Marjo Kranenborg.

“Ik stel aanvankelijk altijd de vraag welke merken iemand aanspreken. Daaruit kan ik een aantal belangrijke zaken afleiden. Welke smaak de persoon in kwestie heeft en ook in grote lijnen welk budget. Zo kan ik aan de hand van enkele gerichte vragen belangrijke dingen uitkristalliseren. Dat betekent dat we iemand hier niet overrompelen met items die ver buiten z’n eigen wereld liggen. Budgetwise en qua stijl.”

Bigger picture

De Personal Shopping Lounge is voor iedereen toegankelijk en is een free of charge service. Bastiaan en Marjo ontvangen er een gevarieerde klantenkring. Deze bestaat uit expats, hotelgasten, dames, heren en complete gezinnen.

Marjo: “Naast het feit dat wij alle tijd nemen, schuilt de kracht van de Personal Shopping Lounge ook in de discrete omgeving. Deze biedt mensen alle ruimte om tot goede keuzes te komen. We laten onze klanten diverse items passen om heel rustig te kunnen bekijken wat hen goed staat. Een nieuw silhouet, een verfrissende kleur of vernieuwende combinatie. Persoonlijk vind ik het ook heel belangrijk dat als je verschillende kledingstukken koopt, deze onderling goed matchen. Veel mensen worden verliefd op een single item in de winkel maar zien vervolgens de bigger picture niet. Het is een mooi aspect van ons vak om hen daarbij te helpen en zich daarmee goed te laten voelen.”

Hoewel de Personal Shopping Lounge voor 95 procent over kleding, schoenen en sieraden gaat, kan er nog veel meer! “Zo bedienen we ook klanten die hun keuken of badkamer met mooie accessoires een totale make-over willen geven. Wij verkopen dus altijd ja. We bieden hier een uiterst persoonlijke service compleet met gratis bezorgservice, waarmee we beantwoorden aan iedere wens. Het is mooi om te zien hoe er in de afgelopen jaren met veel klanten een hechte band is ontstaan. Veel van hen zien we ieder seizoen weer terug.”

 

DE BIJENKORF PERSONAL SHOPPING LOUNGE

Dam 1 Amsterdam

www.debijenkorf.nl/personal-shopping

Maak een afspraak via 088 245 35 81 of personalshopping@debijenkorf.nl