Fast food. De eerste associatie zal direct hamburgers en friet zijn, toch? Jerry van Schaik wil daar samen met zijn partner Eddy Blaas graag verandering in brengen met hun nieuwe ‘fast food’-restaurant Palante op de Zuidas.

ETEN ZUIDAS

Jerry van Schaik (l) en Eddy Blaas

Vorige maand openden de deuren van Palante op het meest groene stukje van de Zuidas, aan de Fred Roeskestraat. Voor de onderenemrs is fast food niet ongezond, maar gewoon snel en betaalbaar.

Want het zijn vooral groenten die besteld kunnen worden bij het sfeervolle restaurant met 45 zitplaatsen. Er is ook wel vlees, maar in mindere mate.

“Mijn grootste plezier is om onze gasten zoveel mogelijk smaak en keuze voor hun geld te bieden. In Palante kan je zes verschillende verse groentengerechtjes proeven voor de prijs van een club sandwich. Dat maakt me blij”, aldus Van Schaik.

Blaas wil dat mensen ontdekken dat groente eten net zo lekker is als vlees. “Ik wil ze verleiden tot het eten van minder vlees. Ik kan erg blij worden als een verstokte carnivoor me nieuwsgierig vraagt hoe onze gegrilde biet is klaargemaakt”, aldus Blaas.

Carnivoor, veganist, flexitariër of vegetariër

Van carnivoor tot veganist, van flexitariër tot vegetariër, iedereen kan terecht bij Palante. Een bord stoofvlees met couscous en een glas biologische Nero d’Avola kost 12 euro en een groenteproeverij van het koud buffet met een kop gember-steranijs thee heb je al voor 11 euro. Voor een tientje is er elke dag een andere daghap.

Palante buffet zuidasOp het menu verder vegetarische bitterballen van Chef Thor (3,25 euro/3 stuks), organische wijnen uit Italië en Duitsland (vanaf 3,50 euro per glas), biologische bieren uit Nederland en verse sappen. Limonade en thee maakt men zelf in de doe-het-zelf limonade- en theebar met Amsterdamse siropen en veel verse ingrediënten. Voor ontbijt is er huisgemaakte granola, pecan brownie, gestoofde peren-cranberry crumble en appel-olijfoliecake.

Palante is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 20.30 uur.

FOTO’S: DANA VAN LEEUWEN