Het markante pand van de oude Citroëngarage op het Stadionplein in Amsterdam Zuid krijgt eindelijk een waardevolle invulling. De Molcho familie, bekend van de internationaal gerenommeerde restaurants NENI, opent daar begin februari de deuren haar eerste Nederlandse vestiging. NENI Amsterdam wordt een restaurant, een Deli met eigen bakkerij en een bar met unieke setting genaamd “The Lemonman”.

NENI Amsterdam

De basis van Haya Molcho’s keuken ligt in de Oost-Mediterrane keuken, bekend om de rijke smaken van zongerijpt fruit en een overvloed aan groentes. “Eating is no art but a passion”, luidt het motto van de kokkin en culinaire schrijfster.  Ze doet niets liever dan haar passie delen met een lange tafel vol met vrienden en familie – in ‘balagan’ stijl.  Vrij vertaald: een sympathieke chaos. De sfeer bij NENI is informeel en ontspannen. De service huiselijk en uitnodigend. Het voelt als een verwelkoming bij familie of vrienden om samen aan de keukentafel een maaltijd te delen. Hieruit is NENI ontstaan; de passie voor eten, het warme familiegevoel en de liefde voor de cuisine.

Mezze bij Neni

Mezze bij Neni

Het menu combineert de culinaire visie van Haya en de interpretatie van chef Boaz Peled. Beide zijn ervan overtuigd dat koken en het delen van eten mensen verbindt en betekenis toevoegt – de essentie van de eclectische Oost-Mediterrane cuisine van NENI. Boaz gaat in Amsterdam de uitdaging aan als head chef van NENI. De gasten worden hier verwelkomd door general manager Robin Smedicus en zijn team. Robin opende in de afgelopen jaren al meerdere internationale geliefde restaurants en bars.

Het restaurant

De eyecatcher van het restaurant is de centraal gelegen open keuken, te ervaren vanaf de vele omringende tafels. In het zicht van de gasten bereiden de chefs een rijke variatie aan smaakvolle mezze, frisse aangemaakte groentes, specialiteiten van de houtskoolgrill en culinaire vis- en vleesgerechten uit de steenoven. Het menu wordt family-style geserveerd en nodigt uit om alle gerechten te delen.

Life is beautiful. Be part of it!

NENI Deli

De NENI Deli stilt gedurende de hele dag de trek als all-day food destination, met gerechten bereid met dezelfde filosofie en passie als in het restaurant. To stay or to go. Overdag serveert de Deli focaccia’s, zuurdesembroden en zoetigheden uit eigen bakkerij. Maar ook shakshuka’s, salades, versgeperste sappen en warme dranken. In de avond serveert de Deli Oost-Mediterrane mezze en pizze.

Neni Restaurant Amsterdam

Artist impression van hoe Neni Restaurant eruit gaat zien

The Lemonman

The Lemonman is een eerbetoon aan Citroën, vernoemd naar de overgrootvader van de oprichter. De geboren en getogen Amsterdammer, die fruithandelaar van beroep was, kreeg in de Amsterdamse volksmond de naam “de Limoenman” welke later werd aangenomen als familienaam. De bar schenkt een breed scala aan citrus en citroencocktails en -dranken. Shots van de huisgemaakte citroenjenever zullen rijkelijk vloeien in zowel de bar als het restaurant.

Het design

Het interieur is ontworpen door het internationaal gerenommeerde designbureau Concrete. De rauwe industriële karakteristieken van de monumentale garage gecombineerd met warme Oost-Mediterrane elementen vormen een moderne, warme sfeer. Door de vijgenbomen, hangende lantarens en louvreluiken krijgen gasten een outdoor dining gevoel in het restaurant. NENI’s opvallendste designelementen zijn het open keukenhuis van glas en metaal; de gele Deli keuken die geïnspireerd is op een Citroën HY busje en de 25 meter lange bank in The Lemonman bar.

NENI Amsterdam
Stadionplein 8 Amsterdam