Nu het ene na het andere appartementencomplex op de Zuidas wordt opgeleverd komen er steeds meer jonge gezinnen te wonen. En dus ontstaan er mooie initiatieven voor de jongste Zuidassers. Journalist Natasja Admiraal en fotograaf Jeannette Huisman, twee vriendinnen die op dezelfde dag moeder zijn geworden van een dochter, tippen hun favoriete hotspots en activiteiten. Waarschijnlijk zit het ideale uitje voor jouw gezin er tussen!

ArtZuid

Kids op de Zuidas

Jeanette en Natasja gaan er graag op uit met hun kids.

Jonge kunstenaars

Ouders met creatieve kinderen opgelet: Art Zuid organiseert tijdens de schoolvakanties het populaire Artcamp voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar. Spelenderwijs leren ze kunst kijken, maken kunstuitstapjes en kunnen in het knutselatelier in het Beatrixpark losgaan met verschillende materialen en technieken. Alle kunstwerken vormen uiteindelijk een tentoonstelling die ouders, familie en vrienden aan het eind van de week kunnen bezoeken.

Sinds 2015 hebben inmiddels al 500 kinderen deelgenomen aan dit vijfdaagse kamp. Of ben je op zoek naar een origineel kinderfeestje? Wellicht is het dan leuk om de verjaardag van jouw kind bij Art Zuid met een creatieve workshop te vieren. Onder deskundige begeleiding maken de kinderen zelf een kunstwerk in een door de jarige job gekozen thema. Knutselplezier gegarandeerd!

Prinses Irenestraat 19-1, artzuid.nl

Restaurant Gordal

Ridders en prinsessen

Zin om met het hele gezin uit eten te gaan? Dan moet je zeker een keer naar Gordal. Dit kindvriendelijke restaurant in het Element Amsterdam Hotel neemt je mee op een culinaire reis door het zonnige Spanje. Proef van de vele authentieke Spaanse gerechten die bereid worden op de Green Egg en laat je kinderen in de tussentijd genieten van de Gordal Kids Corner op het dakterras, met uitzicht op skyline van de Zuidas.

In het speelkasteel komen de dromen van elke ridder en prinses tot leven. Op de menukaart zijn genoeg smakelijke gerechtjes en gezonde snacks te vinden voor de jongste gasten. Favoriet zijn de pincho’s, de noordelijke variant van tapas: sneetjes brood met allerlei kleurrijke toppings.

Arent Janszoon Ernststraat 577, gordalrestaurant.com

Botanische Tuin Zuidas

Botanische tuin Zuidas

Op ontdekking in de Botanische Tuin Zuidas. FOTO: JEANETTE HUISMAN

Kleine onderzoekers

Dwaal door het bamboebos, verwonder je over de meest vreemdsoortige cactussen in de tropische kas of volg een rondleiding van de gidsen die kind aan huis zijn in de gratis toegankelijke Botanische Tuin Zuidas. Deze groene oase is een wonderlijke wereld voor jong en oud. Bovendien worden er tijdens het openings- en slotweekend speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd door vrijwilligers met ervaring in het onderwijs.

Zelf leren zaaien, planten en oppotten? Kijk de kunst af van hortulanus Geralt Joren tijdens de cursus Groene Vingers. Natuurlijk gaan we niet met lege handen naar huis. Tenslotten zijn er  in de winkel met zonnig terras allerlei soorten planten en zaden te koop, honing van bijen uit de Botanische Tuin, 100% puur sap én ijsjes voor vijftig eurocent.

Van der Boechorststraat 8, botanischetuinzuidas.nl

 

Strandzuid

Zandtaartjes en cocktails

StrandZuid is ook leuk met je kinderen

StrandZuid is ook leuk met je kinderen

Afkicken van je werk met een potje tafeltennis of partijtje beachvolleybal midden in de stad? Jeu-de-boulen met het hele gezin? Voor het vakantiegevoel in eigen stad ga je naar Strandzuid. De eigenaren hebben een relaxte vibe gecreëerd met meubels uit Bali, loungebedden en een speciale playground voor kinderen. Zonnend op het terras, terwijl de kleintjes zandtaartjes bakken, zou je haast vergeten dat je midden in Amsterdam bent.

Trakteer jezelf op een cocktail of speciaalbiertje en de kinderen op een ijsje, om aan het einde van de dag aan te schuiven in het restaurant aan het water. Hier geniet je van wereldse smaken in de ongedwongen sfeer van het strand. Wie maak je niet blij met de frietjes van Frietboutique? Laat de zomer maar beginnen!

Europaplein 22, strand-zuid.nl