Read in: English

De Zuidas is een wereld apart. Tijd is geld, waardoor mannen weinig tijd overhouden om te shoppen.  Om gestyled én gepast gekleed te gaan is echter van cruciaal belang. Je persoonlijke voorkomen bepaalt naast je vakkennis en people skills voor een groot gedeelte je succes. Deel 1 van de fashion guide met stijladviezen, etiquette en anekdotes vanuit het hart van de Zuidas, geschreven door Adam Tasi.

“De business casual stijl is op de Zuidas bij consultants, recruiters en handelaren aan een opmars bezig. Een chino of een kwalitatieve spijkerbroek zonder wassingen, gecombineerd met een overhemd, colbert en een veter- of gespschoen is een goed alternatief voor een pak.

Pak met das de norm

Ik merk echter dat binnen de advocatuur en de bankensector, een groot gedeelte van de Zuidas, pak met das nog steeds de norm is. De verkeerde outfit kan dan ook het verschil maken tussen een succesvolle dag en een kleine ramp.

Neem de ‘casual Friday’, de dag van de 180 graden spoedjes. Op vrijdagen, wanneer zelfs advocaten en bankiers in hun sweater en sneakers op werk verschijnen, vinden de grootste metamorfoses plaats in een tijdspan van 5 tot 10 minuten.

Spijkerbroek met jasje

Een van de meest opmerkelijke klanten was een bankier van rond de 45 jaar die een onaangekondigde conference call met de hoogste baas in Amerika ingepland kreeg. Om 15.00 uur, terwijl de klok op 14.40 uur stond! De spijkerbroek mocht blijven, maar binnen 5 minuten moest hij met een gestreken hagelwit overhemd, een blauwe colbert en een das weer buiten staan. Zo gezegd zo gedaan, inclusief een pochet van het huis. De spijkerbroek en de sneakers konden blijven, zolang hij maar niet opstond tijdens de video call…

Besteed elke dag aandacht aan je outfit, het weerspiegelt je kennis en kunde. Mensen doen tenslotte zaken met mensen, en niet zozeer met bedrijven.”

Volgende keer: alles over het perfecte overhemd voor de Zuidas.

Christiaan Sijnen en Adam Tasi openden in 2015 Gentlemen’s Place op de Zuidas en een jaar later  een vestiging in Aalsmeer.

Read in: English