Mensen wilden meer, dan krijgen ze ook meer, moeten de hoge piefen bij Coolblue hebben gedacht. En zo openden deze deze week de deuren van de eerste megastore aan de Gustav Mahlerlaan midden in de Zuidas. 

De nieuwe winkel is met twee verdiepingen en 1.700 vierkante meter groot. Deze is daarmee vijf keer groter dan al bestaande winkel die er pal naast ligt. Er liggen duizend producten uitgestald en in de magazijnen liggen er nog eens duizenden die de medewerkers op verzoek tevoorschijn halen om ter plekken uit te proberen.

Coolblue heeft shop in shop

Op de begane grond is een afhaalbalie voor online bestellingen, op de eerste verdiepingen een servicebalie voor acute hulp. En er zijn ‘shop in shops’ van vier fabrikanten: Samsung, Siemens, Nespresso en Apple.

“Vergeet niet dat 96 procent van de bezoekers aan een winkel via onze online shop hier komt”, vertelt directeur Pieter Zwart bij de opening in de hoofdstad aan Emerce. “Mensen komen naar de winkel om te voelen, te kijken, uit te proberen of om hulp te vragen. We bieden hier een klantreisbureau, lossen problemen op.”