Aan de slag met een pro, drinks & bites, leuke contacten opdoen: dat maakte de Masterclass Golf van ZUIDAS. magazine en Lapeek op Golfcentrum Amsteldijk op 23 april tot een groot succes.

36 Zuidassers van onder meer ABN Amro, The Office Operators en De Brauw Blackstone Westbroek van uiteenlopend niveau – van beginner tot gevorderd – gingen in flights van zes golfers met een pro werken aan hun techniek. Of het nu om putten ging of chippen, of de swing, alles kwam aan bod. Gedurende de masterclass was er ook tijd voor een lekkere hamburger en drinks, en werkte het geweldige weer ook erg mee.

“ZUIDAS. magazine gaat over de Zuidas lifestyle en daar past zo’n masterclass helemaal in. En het is een geweldige manier om elkaar beter te leren kennen en om nieuwe relaties op te doen,” vertelt uitgever Eduard Herkes. De samenwerking met Barbara Peek van Lapeek lag voor de hand. “Barbara beschikt net als ik over een groot netwerk en heeft al menig golftoernooi georganiseerd.”

Menig Zuidasser heeft wel ooit z’n GVB gehaald, omdat dit altijd goed op je CV staat en ook van pas kan komen als je wordt uitgenodigd door een relatie voor een golftoernooi. “Maar als zij dan ingaan op de uitnodiging om mee te doen komen ze er al gauw achter dat ze misschien toch even hadden moeten oefenen. Niet vreemd, golf is immers geen makkelijke sport om te leren, zowel fysiek als mentaal,” vertelt Barbara, die met Lapeek de ‘Little Black Dress’ voor de golf- en de tennisbaan heeft ontwikkeld.

Dat de masterclass plaats vond op Golfcentrum Amsteldijk heeft een reden, vertelt Eduard. “Het ligt op amper 10 minuten rijden van de Zuidas. Op 23 april bleek dat verschillende Zuidassers zich niet realiseerden dat een dergelijk trainingscentrum zo vlakbij de Zuidas te vinden is.”

Barbara traint hier zelf regelmatig omdat zij van mening is dat dit het beste trainingscentrum van Nederland is. “Ook al ben je ergens anders lid, hier kun je terecht om in de nabijheid van de Zuidas te trainen. Een lidmaatschap is hier niet verplicht en dat maakt het zo makkelijk om hier te trainen wanneer het jou uitkomt.”

Dat de Masterclass Golf een vervolg krijgt, dat is door het grote succes van het event op 23 april wel duidelijk geworden.