Read in: English

Voor de derde uitgave van ZUIDAS. magazine hebben we zes vrouwen geïnterviewd over hun passie en hun carrière. Wat drijft hen om voor het hoogst haalbare resultaat te gaan? Zelfbenoemde ‘nerd’ Marleen Evertsz is altijd tien stappen voor op de rest en houdt alles graag zelf in de hand. 

Marleen Evertsz FOTO: OONA MAKES PICTURES

Met Nxchange heeft Marleen Evertsz een revolutionaire effectenbeurs op basis van blockchain technologie geïntroduceerd. Prijzen heeft ze ermee gewonnen, al zal ze er zelf niet over beginnen. “Ik vier het succes eigenlijk vooral voor de medewerkers, want zelf ben ik dan alweer tien stappen verder.”

Een nerd, zo omschrijft Marleen Evertsz zichzelf. “Ik ben het liefst de hele dag bezig om werkbare fintech applicaties te ontwikkelen. Daar haal ik de meeste voldoening uit. Er is zulke mooie techniek beschikbaar, de ontwikkelingen gaan zo snel en dan vind ik het leukste om iets te bedenken dat nog slimmer is dan al op de markt voor handen is.”

Beleggen in goud

Dat deed ze in 2010 met GoldRepublic, dat het sindsdien voor iedereen mogelijk maakt om in goud te beleggen. “Natuurlijk kun je bij iedere elke bank goud kopen en erin beleggen, maar 99% van alle banken kan jou geen baarnummer geven van een concreet stuk goud dat ook echt van jou is. Dat vind ik niet transparant.”

Eerder kwamen Martje Statema en Willemijn O’Connor aan bod.

Lees het complete interview in ons magazine; ZUIDAS. magazine ligt op veel openbare gelegenheden en in horeca op de Zuidas. 

Read in: English