Hè, gelukkig. De Zuidassers hoeven niet langer helemaal naar Amsterdam-Zuid om die niet te versmaden biefstuk van Loetje te eten. Afgelopen weekend opende Loetje Zuidas de deuren en is daarmee een van de grootste filialen van de bekende keten.

Loetje zuidas borrelSpeciaal voor deze vestiging is extra aandacht voor de borreltijd.  Zo is er een drankenkaart ontwikkeld met mooie cocktails, gin-tonics en bijzondere champagnes. “En we hebben een hele lekkere borrelplank samengesteld, met paté, eenden rillette, salami, rookvlees en langzaam gegaard spek”, aldus Tim Kemper, filiaalmanager van Loetje Zuidas.

Gershwin Brother-Project

Het restaurant is onderdeel van het toonaangevende Gershwin Brother-Project van Cor van Zadelhoff. Gelegen op een unieke zichtlocatie, pal aan de gracht van de Boelelaan. En niet alleen het pand is bijzonder, ook binnen is er alles aan gedaan om een sensationeel interieur te realiseren.

Een speciaal ontworpen tegelwand van de Russische kunstenares Karina Eibatova is de blikvanger. Door het gebruik van hout en staal, warme kleuren en de aanwezigheid van planten en groen, voelt het toch als een vertrouwd Loetje-restaurant. “Dat is ook wat Loetje kenmerkt, elk filiaal is anders maar ze hebben wel allemaal het echte Loetje-gevoel”, vertelt Van den Berg.

Loetje Zuidas is er natuurlijk niet alleen voor de zakelijke lunches en bijeenkomsten. Er komen steeds meer mensen wonen op de Zuidas.

Lees meer over de nieuwe Loetje Zuidas in het komende magazine, dat half april uitkomt!