Je rijdt naar de werk, brengt je kind naar de crèche of fiets huiswaarts na je studentenfeest. Vanaf nu word je begeleid door lichtkunstwerk. De fietstunnel onder de Amsterdamse Beethovenstraat is namelijk opgesierd met een fraai lichtkunstwerk. Het lichtkunstwerk is kunst van lighting designer Stephanie de Boer-Hansen van Lies Hansen Light & Design. Zij ontwierp het, Amsterdam Zuidas en WTC maakten het mogelijk.

 

Ideale plek voor lichtkunst

Voorheen waren er twee tunneltjes, maar die zijn als gevolg van het werk aan de uitbreiding van het WTC met elkaar verbonden. Tegelijkertijd zijn ze volledig overkapt en daardoor meer afgesloten. Een ideale plek voor een lichtkunstwerk, dacht lighting designer Stephanie de Boer-Hansen van Lies Hansen Light & Design. Zij ontwierp het, Amsterdam Zuidas en WTC maakten het mogelijk.

Nooit meer alleen

De kunstwerken bezorgen de fietsers een prettige en verrassende ‘begeleiding’ onder het autoverkeer door, pal langs de bouwplaats van het WTC. Ze krijgen allemaal gezelschap van een kunstwerk dat een stukje ‘meefietst’.

Klik hier voor het filmpje.

https://www.lightendesign.com/