Wie tijdens het vallen van de avond in het Amstelpark loopt, wordt verrast door een lichtfestival in het Glazen Huis. Naam van de titel van het project is Unloomed #1: An Installation for Strings and Certain Sketchy Objects of String Theory.

Dit project maakt deel uit van het lichtfestival dat The Warp elk jaar in het Amstelpark presenteert tijdens de donkere wintermaanden in samenwerking met Zone2Source.  Het werk wordt op zo’n manier in het Glazen Huis gepresenteerd dat de installatie en performances die erbinnen plaats vinden ook gezien kunnen worden van buitenaf. Eigenlijk doet het hele park mee. Het project omvat ook enkele live streams (zie onder) die de opening en de finissage van het project markeren en beschikbaar blijven op de website.

Bezoek: dagelijks t/m 14 februari 2021, beste tijd om te ervaren is rond schemering.

De installatie komt tot stand door een reeks performances van drie groepen die deel uitmaken van The Contraband & Company die performatieve installaties ontwikkelt door in tegenstelling, ‘contra’, met elkaar te werken.  Via specifieke ‘lijnen’ wordt een ​​visuele installatie gecreëerd die verschillende doelen dient voor elke groep, terwijl ze gezamenlijk een geheel nieuw fenomeen teweegbrengen.

Kijk hier voor meer informatie. Er komen nog twee scores. Bekijk ze hier.