Lente op de Zuidas

De Zuidas staat in bloei! Niet alleen de gebouwen schieten als verse paddenstoelen uit de grond, ook de natuurlijk groeit en bloeit. Het is lente en dat is duidelijk te zien. De bloesem zit aan de bomen, bakken worden gevuld met planten en restaurants zetten hun tafels en stoeltjes buiten. Op naar een heerlijke zomer!

 

 

Het stadsdeel doet extra zomers aan door de vele tulpen want ook de Zuidas doet dit jaar mee aan het Tulpen Festival. In alle kleuren en geuren staat de tulp te waaien in de wind. Wees er wel snel bij, in mei is het voorbij en zijn de tulpen uitgebloeid.

 

Voor iedere Amsterdammer een tulp

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’. Voor iedere Amsterdammer een tulp betekent ook van iedere Amsterdammer een tulp. Scholieren, bedrijven, winkeliers, hotels, musea en stadsdelen planten in het najaar bollen; bewoners worden aangemoedigd ook mee te doen om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren met tulpen. Tulp Festival nodigt uit tot een verrassende ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert en met het immer groeiende inwonertal (nu ca. 850.000) nog veel nieuwe tulpenlocaties zal weten te veroveren.

Hoofdstad verkennen?

Wil je de hele route zien? Tulp Festival stuurt je op ontdekkingsreis door alle stadsdelen. Een wandeling of fietstocht langs de 85 locaties is een prachtige manier om de hoofdstad te verkennen. De Informatiegids (Nederlands en Engels) beschrijft alle tulpenlocaties en geeft de namen van alle tulpen die te zien zijn. De locaties staan aangegeven op overzichtelijke stadsplattegronden.

 

Tulpentuinen in Amsterdam

Jakoba Mulder Mulder tulp_Amsterdamse Bos.jpg
Traditiegetrouw worden tijdens het Tulp Festival ook nieuwe tulpen gedoopt. Bij het Hilton aan de Apollolaan werd de witte ‘Peace’-tulp gedoopt, als eerbetoon aan de Bed-in for Peace van John Lennon en Yoko Ono, die 50 jaar geleden plaatsvond  in het hotel. Zondag 7 april werd bij de Koninginne Apotheek, gespecialiseerd in HIV-zorg, de ‘Reine de Lairesse’ gedoopt. Deze nieuwe tulp werd afgelopen zomer tijdens het jaarlijkse AmsterdamDiner ten bate van het Aidsfonds geveild. Na spectaculair oplopende biedingen verwierf Marjan Terpstra, apotheker en eigenaresse van apotheken in Amsterdam, de tulp. De tulp is vernoemd naar twee van de apotheeklocaties. De fraaie dieproze tulpen zijn te bewonderen op de Koninginneweg 137. Een (lunch)wandelingetje van de Zuidas naar het Amsterdamse Bos brengt je bij de ‘Jakoba Mulder’ tulp, vernoemd naar de vrouwelijke ontwerper van het 85-jarige bos.

 

 

Alle deelnemers Tulp Festival 2019

A’DAM Toren, Amstelveenseweg, Amsterdam Tulip Museum, Amsterdam Zuidas, Amsterdamse Bos, Amsterdamse Poort, Beurs van Berlage, Bijenkorf, Circl, De Vergulden Eenhoorn, Doubletree Hilton-Centraal, Erasmuspark, EYE, Generator Amsterdam, Hermitage Amsterdam, Hilton Amsterdam, Hotel Arena, iBulb, ING Zuidoost, Koninklijk Instituut voor de Tropen, Knowledge Mile (Amstelplein, Wibautstraat, Weesperstraat), Mövenpick Hotel, Museum Van Loon, NEMO Science Museum, NS/ProRail (met Amsterdam CS en station Sloterdijk), Nuon Zuidoost, Oosterpark, Paleiskwartier, Passengers Terminal Amsterdam, Port of Amsterdam, Pulitzer Hotel, RAI Amsterdam, Rederij Kooij, Rederij Plas, Rijksmuseum, Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Nieuw West, Stadsdeel Noord, Stadsdeel Oost, Stadsdeel West, Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Zuidoost, Stromma Nederland, Van Eesteren Museum, Van Gogh Museum, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam, Westtangent (bij de Meervaart), Winkelcentrum Gelderlandplein, Winkelcentrum Lammetjesplein Osdorp, Winkelcentrum Oostpoort.

Kijk voor alle festivallocaties en meer informatie op de website van het Tulp Festival.

Commentaren gesloten

Misschien is dit ook interessant..

A10 Zuid richting Utrecht 5 weekenden dicht

Uit in Zuid(as)

Typ hieronder je zoekterm en druk op Enter om te zoeken