Op bijna 9000 m2 verrijst de komende jaren Sud Amsterdam, een bijzonder complex met 45 appartementen en daaronder winkels, horeca en werkunits.

Sud Amsterdam wordt in opdracht van COD gerealiseerd in het hart van Kop Zuidas, gelegen langs de Zuidelijke Wandelweg/Gaasterlandstraat. Het braakliggend terrein ligt pal naast de A10 en gaat de dynamische Zuidas verbinden met de karakteristieke Rivierenbuurt.

De woningen in het complex dat is ontworpen door Office Winhov zullen variëren in grootte en worden ingedeeld met karakteristieke, geschakelde kamers die een uiteenlopend gebruik mogelijk maken.

Sud Kop Zuidas patio

Impressie Office Winhov

Plan Zuid

De gevel resoneert met de monumentale baksteen architectuur van het Plan Zuid door een zorgvuldige gebruik van metselwerk patronen en expressieve, gebouwhoge erkers met loggia’s. De panoramische ramen dragen in belangrijke mate bij aan de woonkwaliteit op deze bijzondere plek in de stad. In de loop van 2019 moet het complex klaar zijn.

Suit Supply

Naast Sud bouwt pakkengigant Suit Supply op Kop Zuidas aan een nieuw hoofdkantoor. Cordaan is druk in de weer om woonzorggebouw Zuidoever te realiseren. Het gaat om 53 huurappartementen in een nieuw woon-service-zorgconcept. Hierin staat hoogwaardig wonen, welzijn en zorg voor ouderen met een zorgvraag centraal staan. In de zomer van 2019 wordt ook dat gebouw opgeleverd.

Ook op het Gustav Mahlerplein worden volop woningen gebouwd.