Minister Bruno Bruins (VWS): “Dit is goed nieuws voor alle patiënten in Europa. De keuze voor Amsterdam betekent dat de EMA haar belangrijke werk ook na de Brexit ongestoord kan voortzetten. Nieuwe innovatieve medicijnen kunnen zonder vertraging toegang blijven krijgen tot de markt. Ook blijft EMA in staat snel en adequaat in  te grijpen als er problemen optreden met een middel. Beiden zijn van groot belang voor alle patiënten in Europa. Wij zijn heel blij dat Europa gekozen heeft voor de inhoud. Ik dank iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie resultaat.”

Effect van Brexit

Minister Halbe Zijlstra (BZ): “Dit is een fantastisch resultaat. Mooi voor de Nederlandse burger die op het EMA kan blijven rekenen voor goede medicijnen en controle van medicijnen. Het laat zien dat we de effecten van de Brexit daadkrachtig kunnen oppakken. Ik dank de EU-lidstaten die voor Amsterdam gestemd hebben voor hun vertrouwen.”

Ambassadeur Wouter Bos: “Amsterdam scoort geweldig waar het gaat om het nieuwe gebouw, de bereikbaarheid en alles wat stad te bieden heeft voor de medewerkers van EMA. De keuze voor Amsterdam is daarmee ook goed voor de 500 miljoen Europeanen die baat hebben bij het werk van het EMA.”