Vanaf half maart 2020 werken we massaal thuis. Ook op de Zuidas is dat duidelijk merkbaar. Kantoren staan grotendeels leeg, maar toch gaat het bedrijfsleven gewoon verder. Als deze pandemie iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat we met elkaar hebben laten zien dat thuiswerken echt mogelijk is.

Voor Breikers – een organisatie die zich inzet voor slimme en duurzame mobiliteit en bedrijven helpt bij het creëren van een gezonde thuiwerksituatie – een niet te missen kans. De pandemie is in alle opzichten vreselijk, maar opende ook ogen. Immers, in korte tijd werd voor heel Nederland duidelijk wat we met gedragsverandering mogelijk kunnen maken. Van de één op andere dag verdween de spits, het fileprobleem was opgelost en de CO2-uitstoot gereduceerd. Toch ging het bedrijfsleven gewoon verder. Mede mogelijk gemaakt door Zoom, Google Meet en Teams. Snel werd door Breikers een nieuwe analyse gemaakt want, hoe houden we deze situatie vast en zorgen ervoor dat we, ook na de crisis, niet weer massaal met z’n allen op dezelfde tijd de weg op duiken en richting kantoor rijden? Wat als we er nou eens voor zorgen dat een paar dagen per week thuiswerken de nieuwe norm wordt…

Nieuwe uitdaging van Breikers

Uit onderzoek is gebleken dat een groot aantal medewerkers het thuiswerken, voor een paar dagen per week, graag wil voortzetten. Dat heeft zeker voordelen: voor de werknemers, voor de werkgever en ook voor de omgeving. Er ontstond een nieuwe uitdaging waar Breikers de tanden in wilde zetten: is iedere werknemer wel in staat om onder de juiste omstandigheden thuis te werken? Rein Aarts, directeur Breikers: “Speciaal voor deze vraagstukken hebben we een nieuw platform opgericht. Op de site zowerkthet.nl vinden werkgevers alle informatie die nodig is om voor het personeel gezonde werkomstandigheden te creëren. Bedrijven vinden hier tools, tips en tricks om bijvoorbeeld ook tijdens een tijd waar thuiswerken de norm is, feeling met het personeel te houden. Alle andere regionale netwerken, Rotterdam, Brabant, Twente, enzovoort sloten zich bij ons platform aan, immers, iedereen heeft te maken met dezelfde problemen. Deze samenwerking hadden we al jaren voor ogen en opeens was het een feit. Iedere organisatie kan aanhaken op ons neutrale platform.”

Hoe ziet een gezonde thuiswerkplek eruit? Wat kan een werkgever doen om dat te bewerkstelligen? Wat zijn de voordelen? En waar moet je even extra aandacht aan geven? Breikers legt uit en helpt graag een handje.

Voor meer informatie over thuiswerken klik hier.