Read in: English

Interieurwinkel Total4Living aan de buitenrand van het Gelderlandplein, verhuisde in april drie deuren naar links. De nieuwe zaak is twee keer zo groot en heeft tien sfeerkamers. Hier kun je rondkijken, lekker gaan zitten met een kopje koffie, je laten inspireren en ontdekken welke inrichting het beste bij jou past.

Als we door de fraaie zwartstalen pui bij Total4Living naar binnen stappen, blijkt het gezellig druk te zijn. Alle vier interieurontwerpers, Ilona, Britte, Kevin en Hiske zijn bezig om bezoekers van alles te laten zien. En laten te voelen, want de gordijnen, de meubels en de nieuwe behangsoorten zijn het aanraken waard. Rijke, weelderige stoffen als velours zijn een trend en de nieuwe behangsoorten hebben prachtige texturen.

Total4Living

Total4Living

“Sinds de verhuizing hebben we veel meer aanloop,” vertelt Ilona even later als er iets meer rust is. “We zitten nu op de begane grond en mensen komen heel makkelijk naar binnen om rond te kijken. Vergeleken met de oude zaak zijn we in grootte meer dan verdubbeld en er zijn twee keer zo veel merken.”

Hippe accessoires

“Wat iedereen heel leuk vindt: we hebben tien volledig ingerichte sfeerkamers en alles in die kamers is bij ons te koop: de vloeren, de tafels, de zitmeubels, de tv-meubels, de wandbekleding en de raambekleding zoals gordijnen, jaloezieën en shutters. Alle kamers zijn helemaal gestyled met hippe accessoires. Uiteraard verkopen we die ook.”

 

Total4Living“Wat hetzelfde is gebleven, is dat je bij ons terecht kunt voor de inrichting in de breedste zin van het woord: voor het ontwerp van een compleet interieur inclusief lichtplan en 3D-tekeningen, voor kleur- en stylingadviezen, en voor alles wat je nodig hebt om je huis in te richten en aan te kleden. De stalen kozijnen die je ziet bij de entree en in de stijlkamers zijn een specialiteit van ons. Ze zijn al jaren een trend, maar ze zijn tegelijk ook tijdloos. Je ziet zwarte stalen kozijnen in jarendertighuizen én in hypermoderne woningen. Een andere specialiteit van ons is interieurbouw: we maken alle soorten kasten op maat.”

 

Realistische afmetingen

“De tien sfeerkamers hebben ieder een eigen stijl, maar zijn onderling wel te matchen,” vertelt Britte, die ook aanschuift. “De ruimtes zijn heel bewust vier bij vijf meter gemaakt, zodat je je makkelijk kunt inbeelden hoe het er bij jou thuis uit kan zien. De afmetingen zijn realistisch. We vinden het leuk als mensen rondkijken en op hun gemak in een sfeerkamer een stoel of bank uitproberen. We zeggen iedereen die binnenkomt gedag, bieden een kopje koffie aan en laten mensen verder met rust. Als iemand iets beetpakt wil dat niet altijd zeggen dat er een vraag is. Ga lekker even zitten, neem koffie en lees wat! Wij werken intussen rustig door aan de eettafel in onze keuken en horen het wel als iemand iets wil weten.”

 

 

“In de oude winkel lieten we grotendeels één beeld zien, in deze winkel zie je meerdere stijlen. Onze merken zijn voornamelijk Nederlands, Scandinavisch en Italiaans. Je kunt zeggen dat onze stijl wat luxer is geworden, een tikje glamourous zelfs. Dat betekent overigens niet dat we duurder zijn geworden. Het is nog steeds onze kracht om een luxe beeld te creëren dat prima betaalbaar is. Dat doen we door duurdere items te mixen met goedkopere artikelen.”

 

Behang is een trend

Ilona: “De glamour zie je heel erg terug in luxe stoffen als velours en rijke materialen op de wand zoals leer en stof. Het mag zelfs een beetje over de top. We verkopen behang van Dutch Wall Textile, gemaakt van fluweel, suède en zijde. Dat zijn zulke exclusieve materialen, daarmee heb je echt iets bijzonders in huis. Het is opvallend dat mensen tegenwoordig meer durven. Waar we voorheen hooguit één paneeltje mochten voorzien van een opvallend behang, zie je dat we nu hele wanden doen. Behang is momenteel een enorme trend.”

 

Total4Living“Na het vele taupe en grijs van de laatste jaren, is kleur helemaal terug. We passen veel roze, aubergine en blauwtinten toe. Met een paar nieuwe kussens met hippe bloemenprints of grafische prints, blaas je een grijze bank weer nieuw leven in. Iedere maand krijgen we minstens 50 kussens geleverd, dus er is altijd volop keuze. We merken dat mensen er steeds bewuster van zijn hoe belangrijk verlichting is. Een trend is dat je niet één lamp koopt, maar groepjes lampen. Mooie verlichting is essentieel voor sfeer en kan zelfs dienen als kunstobject.”

 

De Zuidas een mini-Manhattan

Britte: “Omdat onze zaak op het Gelderlandplein op een steenworp van de Zuidas zit, hebben we al heel wat mooie projecten mogen realiseren in woongebouwen als 900 Mahler, Miles Building, Summertime en Intermezzo. Nu appartementencomplex Xavier in aanbouw is, zijn we bij een aantal opdrachtgevers from scratch betrokken. Dat werkt goed. We maken in samenspraak met onze klant een indeling en daar baseren we het lichtplan op. Dat kan dan tijdig naar de aannemer en op die manier kunnen tijdens de bouw alle leidingen mooi weggewerkt worden.”

‘Nu appartementencomplex Xavier in aanbouw is, zijn we bij een aantal opdrachtgevers from scratch betrokken’

“De Zuidas wordt echt een mini-Manhattan, het gaat steeds meer leven. Als ik er ’s ochtends doorheen fiets, zie ik alle ontbijttentjes vol zitten. En het is nog lang niet klaar. Als je de Zuidasmaquette in het WTC bekijkt, kun je zien dat er nog duizenden woningen bijkomen. Je begrijpt: onze handen jeuken!”

 

Total4Living
Winkelcentrum Gelderlandplein
Willem van Weldammelaan 11
Amsterdam
M 06 – 49 06 38 49

http://www.total4living.nl

P voor de deur met parkeerschijf 1,5 uur gratis
E amsterdam@total4living.nl

 

Openingstijden:
ma 12.00 – 19.00 uur
di t/m vr 9.30 – 19.00 uur
za 9.30 – 18.00 uur
zo 12.00 – 17.00 uur

 

 

Read in: English