Urban lifestyle hotel INNSIDE by Meliá Amsterdam, onderdeel van de Spaanse hotelgroep en het familiebedrijf Melía, zet de deuren op een kier voor studenten van de nabijgelegen Gerrit Rietveld Academie.

Derdejaars studenten van de afdeling Beeldende Kunst kunnen voor langere periode in het hotel terecht. Het nieuwe hotel dat volgende week voor het eerst opent, wil de studenten de mogelijkheid bieden de lege hotelkamers als atelier en werkruimte te gebruiken. Het is de bedoeling dat studenten kunst voor het hotel gaan ontwikkelen. INNSiDE by Melia gaat de kunst een plek geven.

INNSide

Urban lifestyle hotel INNSIDE by Meliá Amsterdam zet de deuren wel op een kier voor studenten van de nabijgelegen Gerrit Rietveld Academie.

Het gloednieuwe hotel aan de Zuidas in Amsterdam telt 328 kamers, diverse creatieve meeting spaces en een gym waar je 24/7 terecht kunt. Het hotel biedt ook onderdak aan twee bars en twee restaurants, gelegen op de begane grond van het hotel en op de 19de verdieping van waaruit je een adembenemend uitzicht hebt over het Amsterdamse zakendistrict. De horeca in het hotel blijft volgende de geldende richtlijnen voorlopig nog gesloten.

Onderdak en inspiratie voor studenten

Sjoerd Sybesma, General Manager van INNSiDE by Melia: “Wij zijn een nieuw te openen hotel dat onderdak biedt aan twee restaurants en twee bars, waaronder skybar CIELO op de 19de verdieping. Zodra de horeca de deuren weer mag openen, openen wij ook onze bars/restaurants. Ons hotel gaat komende week open. Omdat we langdurig gaan samenwerken met de nabijgelegen Rietveld Academie en het aanhaken bij de lokale cultuur ook onderdeel vormt van hoe wij ons hotel willen presenteren, besloten we onze hotelkamers gratis aan te bieden aan studenten van deze academie. Ze gebruiken de ruimtes van het hotel als inspiratie- en werkruimte en ontwikkelen voor deze locatie performances, sculpturen en ruimtelijke installaties.”

Ben Zegers, directeur van Onderwijs van de Gerrit Rietveld Academie: “We zijn verheugd met deze nieuwe samenwerking met het nabijgelegen hotel van INNSiDE by Melia. Het in deze tijd met de vele beperkingen die gelden, heel waardevol voor onze studenten om over externe werkruimte te kunnen beschikken. Ook voor de lange termijn is deze samenwerking bijzonder doordat enkele kunstwerken die ter plekke, in de lege hotelkamers, worden gemaakt uiteindelijk een vast onderdeel gaan vormen van de kunstcollectie van het hotel.”

Van kleurrijk wandkleed tot installatie

Het werk dat de Rietveld studenten gaan maken is zeer divers. Te denken valt aan een videowerk over toevallige ontmoetingen die doorgaans plaatshebben in een hotel, een kleurrijk wandkleed van monumentale afmeting en een installatie in een hotelkamer die deze vanuit een ander perspectief bewoond doet lijken door het nabootsen van aanwezigheid, zoals een matras met de deuk van een lichaam, een vlieg op de muur en een uitgedrukte sigarettenpeuk in een asbak. Deze bijzondere samenwerking biedt studenten de kans te leren over het maken van werk op locatie.

Kunst op hotelkamers

In totaal gaat het om 15 studenten die vanuit de hotelkamers werk gaat maken. Ze creëren kunst voor onder meer de lobby, de vergaderruimtes, de gym van het hotel, de hotelkamers, en Cielo de skybar en het restaurant op de 19de verdieping. Ook wordt er kunst ontworpen voor de buitenkant van het hotel. De studenten nemen de komende week hun intrek in de hotelkamers en zullen daar een aantal dagen per week te vinden zijn. In mei vindt er een presentatie van het werk plaats. Het werk van de studenten dat onderdeel gaat uitmaken van het hotel bestaat straks uit beeldende kunst, fotografie en videokunst.

Voor meer informatie www.meliahotelsinternational.com